IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starwood и Marriott се обединяват в най-голямата хотелска верига в света

Китайският застраховател Anbang се отказа от битката за Starwood

10:26 | 01.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Starwood и Marriott се обединяват в най-голямата хотелска верига в света

Битката за веригата хотели Starwood Hotels and Resorts Worldwide Inc изглежда приключи. Китайската застрахователна компания Anbang Insurance се отказва от наддаването, съобщава Financial Times, като се позовава на запознати източници, пожелали анонимност.

Китайската застрахователна група не е успяла да докаже, че разполага с финансиране, за да осъществи придобиването при последната оферта, която предложи.

В официалното становище на Anbang се посочва, че заради „различни пазарни обстоятелства консорциумът, воден от компанията, е решил да не продължи с опитите за придобиването“.

Starwood пък потвърди, че приема офертата на конкурентната верига Marriott International, която е за общо 13,3 млрд. долара кеш и акции.

Сделката между Starwood и Marriott ще създаде най-голямата в света хотелска верига с 1,1 млн. стаи и повече от 5 500 хотела.

Оттеглянето на Anbang от сделката представлява рязко отдръпване от пазара на сливания и придобивания, на който китайците отбелязаха рекордна активност. Решението на застрахователната група вероятно ще съживи съмненията около стабилността на някои китайски инвеститори.

В последните седмици китайският застраховател отклоняваше всякакви въпроси за разполагаемото финансиране за евентуална сделка с хотелската верига.

Въпреки че Anbang на два пъти увеличи офертата си, акционерите на Starwood са клоняли повече към приемане на конкурентната оферта. В извънборсовата търговия акциите на веригата поевтиняха с над 5 на сто до 79 долара, което е над офертите и на двете компании. Акциите на Marriott поевтиняха с почти 5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още