Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Стойността на всички недвижими имоти в света е 280,6 трлн. долара

Тя е с 3,5 пъти по-голяма от общия световен брутен вътрешен продукт

Стойността на всички недвижими имоти в света е 280,6 трлн. долара

Снимка: Архив Ройтерс

Общата стойност на всички недвижими имоти в света достигна рекордно високо ниво - 280,6 трилиона долара. Този показател се е увеличил с над 6 процента годишно от началото на 2018 година, се посочва в изследване на британската консултантска компания Savills, цитирано от Lenta.ru и БТА. 

Всички жилищни недвижими имоти в света сега са оценени на 220,6 трилиона долара, а бизнес имотите - на 33,3 трилиона, според изчисленията на анализаторите от консултантската компания. Общата стойност на селскостопанските и горските земи е 27,1 трилиона долара. Според оценката на Savills стойността на всички недвижими имоти в света е с 3,5 пъти по-голяма от общия световен брутен вътрешен продукт.

Още по темата
Най-голям дял от общата стойност на жилищата се пада на развитите пазари на Северна Америка и Европа, а 26 процента на Китай и Хонконг.

В петицата на пазарите с най-висока стойност на бизнес имотите влизат САЩ (общата цена на всички обекти е 8,1 трилиона долара), Китай (3,6 трилиона долара), Япония (2,8 трилиона долара), Германия (1,7 трилиона долара) и Великобритания (1,7 трилиона долара).

Общата стойност на всички жилищни недвижими имоти в Русия в края на 2017 година е била 2,9 трилиона долара, като една трета от тази сума се пада на Москва, се посочва в материалите на консултантската компания.

По-рано стана известно, че Княжество Монако запазва статута си на страната с най-скъпите недвижими имоти в света. Средно квадратен метър от луксозно жилище в княжеството струва 41 300 евро.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Най-недостъпният имотен пазар в света ще става още по-недостъпен