IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строители залагат на средата около сградите, за да привличат купувачи

Проект в Стокхолм си поставя за цел да подобри общуването между съседите

10:47 | 20.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;bonava.se</em></p>

Снимка: bonava.se

Купувачите на жилища често се фокусират върху това, което се случва зад вратите на жилището. Но в бъдеще става все по-важно това, което се случва и извън апартаментите, пише Svenska Dagbladet.

Жилищният проект On Track край Стокхолм, който ще бъде въведен в експлоатация през 2018 г., си е поставил за цел да създаде чувство за общност на мястото в истинския смисъл на думата. Ние създаваме пространство и възможности за хората да се срещат и общуват, коментира Корине Линдемарк, представител на компанията, инвестирала в проекта.

Жилищната сграда е проектирана със собствен вътрешен двор с няколко локации за активни занимания и почивка, включително пътека за бягане, площадка за тренировки на открито, пейки за релакс, като целта е да се създаде функционална цялост с енергийно ефективните жилища.

Инвеститорът участва в изследователския проект Innovativ Parkering, който си е поставил за цел да разработи нови мобилни възможности.

Компанията се опитва да привлече млади и иновативни купувачи, които не е задължително да притежават автомобил. Затова възможностите за ползване на обществения транспорт са в основата на проекта. Мястото е в непосредствена близост до спирка на градските влакове, с които се стига много бързо до Стокхолм.

Предлагаме на купувачите, които се откажат от паркомясто, безплатна карта за обществения транспорт за година, обяснява Корине Линдемарк.

Инвеститорът работи и върху интелигентни решения за велостоянките, за да окуражава бъдещите собственици на жилищата да ползват колела вместо коли. Например вратите на помещението за велосипеди ще се отварят автоматично, за да е по-удобно на колоездачите.

Авторите на концепцията се надяват, че проектът ще вдъхнови живеещите в сградата да общуват и спортуват заедно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Веск
преди 7 години
Ами ако искате мога да ви изпратя снимки от среда около ново строителство от Варна - конкретно в Левски, където имам нов уж апартамент. Как един чудесен реномиран квартал се доосира яростно от строители и общинари-крадци и некадърници. Коли по тротоари, каквито вече няма, надвиснали над тесни улички многоетажни сгради като в средновековна гравюра, паркоместа на чертеж , нечути и невидени и т.н. Казвам го за Софиянци от Младост , където имам близки роднини и ходя често та знам - пазете си квартала, за да не стане един атрактивен и хубав квартал жива развалина за съжаление като Левски във Варна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още