Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Строителят на най-високия небостъргач в Дубай продава част от бизнеса си

Emaar Properties планира да продаде 20% от своя бизнес в областта на недвижимите имоти

Строителят на най-високия небостъргач в Дубай продава част от бизнеса си

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията, която помогна за изграждането на цели квартали в Дубай, планира да продаде част от бизнеса си в Обединените арабски емирства (ОАЕ) в първоначално публично предлагане, съобщи Bloomberg.

Emaar Properties, която стои зад бума в строителството в емирството през последните 15 години и построи най-високия небостъргач в Дубай, ще продаде 20% от своя бизнес в областта на недвижимите имоти.

Акциите на Emaar Properties поскъпнаха с повече от 20%, откакто планът беше обявен за първи път през юни.

Emaar продължи да се справя добре въпреки забавянето на икономиката, като продажбите се увеличават с двуцифрени темпове, което показва колко силна марка е тя„, коментира Аюб Ансари, анализатор в Securities & Investment Co. в Бахрейн.

Продажбата на акции на бизнеса с недвижими имоти ще бъде четвъртото от звената на Emaar, което ще се отдели от компанията-майка след тези в Египет, Саудитска Арабия и едно в ОАЕ.

Emaar Malls е една от осемте компании, които са продали акции чрез публично предлагане (IPO) от началото на 2010 г., почти всички от които се търгуват под тяхната цена на предлагане.

Ръстът на недвижимите имоти в ОАЕ е допринесъл за 40% от приходите на Emaar и 31% от брутната му печалба през първото полугодие, докато бизнесът с молове  е осигурил 20% от дохода и 34% от печалбата. Хотелите са допринесли с 10% от приходите.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Ниската безработица и оскъдните наличности ще повишат наемите на офиси в Европа