IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителният сектор в Турция с все по-голям принос за икономиката

Големите инфраструктурни проекти и активното жилищно строителство поддържат темпото на растеж

14:26 | 21.04.16 г.
Строителният сектор в Турция с все по-голям принос за икономиката

Строителният сектор в Турция достига нови висоти, особено в жилищния сегмент, пише онлайн изданието themovechannel.com.

Най-новите данни на турския статистически институт показват, че през четвъртото тримесечие на 2015 г. общият оборот в строителството нараства с 4,5% в сравнение с предходното тримесечие и с 10 на сто на годишна база.

В последния доклад на Colliers International за Турция се подчертава значението на строителния сектор в страната за икономическия растеж. Консултантската компания прогнозира, че приносът му за икономиката на страната като цяло ще се увеличава предвид активните промени в градоустройството и мащабното строителство на инфраструктура.

Истанбул със сигурност е начело с големите инфраструктурни подобрения и жилищно строителство заради нарастващото население на града. Той е начело при ръста на търсенето на новопостроени проекти.

Според последния индекс на цените на жилищата за Турция, публикуван от централната банка на страната, цените са се увеличили почти два пъти през последните 5 години. На пазара в Истанбул обаче увеличението е почти 2,5 пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още