IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството на инфраструктурата за Мондиала в Бразилия се превръща в кошмар

Още един строителен работник загина на новоизграждащ се стадион, някои проекти за световното първенство изобщо няма да бъдат реализирани

10:45 | 09.05.14 г.
Строителството на инфраструктурата за Мондиала в Бразилия се превръща в кошмар

Проблемите на Бразилия с изграждането на инфраструктурата за световното първенство по футбол, което започва след седмици, се увеличават.

Още един работник на един от стадионите за първенството е загинал – този път от токов удар, предаде агенция Ройтерс. С този смъртните случаи по строителните обекти за Мондиала стават общо 8.

Подготовката за световното първенство по футбол в Бразлия – първото в страната от средата на миналия век, върви напрегнато заради забавянето на редица ключови проекти и превишаването на бюджета за реализацията им. Три от стадионите все още не са готови, отложени бяха няколко проекта за транспортна инфраструктура, а други бяха директно изоставени.

Стадионът, на който се случи последният инцидент с работник, е един от трите проекта, с чието строителство се закъснява най-много. Работата по него се забави заради пожар през октомври миналата година, заради който се наложиха нови, продължителни ремонти.

Изграждането на телекомуникационните мрежи на стадионите, на които ще се играят срещите, закъснява най-много. Заради това феновете ще имат ограничен достъп до интернет, докато се играят мачовете.

Един от проектите, от които властите в Бразилия се отказаха, е медийният център. Журналистите ще работят от временни палатки.

Отложена е и жп връзката от летището в Сао Пауло до южните части на града. Плановете бяха тя да е готова за първенството, но вероятно ще заработи най-рано през 2015 г.

Работата по третия терминал на летището също се бави, като там ще могат да оперират 8 от планираните 25 международни линии. На други летища в страната пък се планира изграждането на временни терминали, където да се посрещат футболните фенове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още