IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Trump Entertainment Resorts пак е пред банкрут?

Затварянето на казината на Тръмп в Атлантик Сити ще доведе до закриването на близо 3 хил. работни места

17:54 | 09.09.14 г.
Trump Entertainment Resorts пак е пред банкрут?

Trump Entertainment Resorts Inc. - компанията, основана от магната Доналд Тръмп, вероятно отново ще подаде молба за банкрут през тази седмица, съобщава Bloomberg, като се позовава на информация на запознати източници.

Това поставя в опасност няколко казина в Атлантик Сити, допълва информационната агенция.

Компанията притежава два имота в града - Trump Plaza и Trump Taj Mahal, които според източника на агенцията ще затворят съответно праез септември и през ноември. През тази година бяха затворени още няколко казина в града, включително Showboat на Caesars Entertainment Corp.

Затварянето на Taj Mahal ще доведе до освобождаването на 2 800 души. Само през този месец бяха закрити над 5 200 работни места в хазартната индустрия в града.

В края на юни Moody’s Investors Service понижи рейтинга на Атлантик Сити с 2 стъпки до Ва1. Местните власти от месеци се опитват да намерят решение на проблемите и да определят по-ясно бъдещето на града, след като разрастването на хазартната индустрия в съседните щати застраши хегемонията на някогашния единствен легален хазартен център на източния бряг в САЩ.

„Това, което се случва в Атлантик сити, е че се засилва конкуренцията на други места. Това се случва навсякъде“, коментира вчера в телефонен разговор Доналд Тръмп.

Тръмп няма активна роля в управлението на компанията, а Робърт Грифин, главният ѝ изпълнителен директор, отказва коментар.

Експанзията на хазартния бизнес в щатите Мериленд, Пенсилвания и Ню Йорк очерта перспективата за продължаващ спад на приходите на играчите в бизнеса в Атлантик Сити. Високите разходи за труд и данъците върху имотите допълнително утежняват ситуацията.

Местните власти, в опит да привлекат нови туристи, разрешиха на казината в Атлантик Сити да приемат и спортни залози, стига да не се включват колежански мачове в Ню Джърси. Засега обаче не се разкриват подробности от последните срещи на администрацията.

През миналата година приходите на казината в Атлантик Сити се свиха до 2,9 млрд. долара от пика, регистриран през 2008 г. - 5,2 млрд. долара. Това означава и рязък спад на данъчните постъпления в щата Ню Джърси.

Законодателите се опитват да компенсират спада на постъпленията, като позволиха поставянето на слот машини в северните райони на щата. До ноември 2015 г. се очаква гласоподавателите да имат възможност да се произнесат по 40-годишното законодателство, с което се дава монопол на Атлантик Сити върху казината в щата.

Банкрутът на Trump Entertainment Resorts Inc. ще „подари“ на инвеститора Карл Айкан още два хотела в града. Фондове, контролирани от милиардера, са най-големият кредитор на компанията на Тръмп. Айкан контролира и 68% от базираната в Лас Вегас компания Tropicana Entertainment Inc., която притежава Tropicana в Атлантик Сити.

Евентуална молба за защита от кредитори би била предпоставка за тежка съдебна битка между Тръмп и Айкан.

Агенцията информира, че миналия месец Тръмп поиска името му да бъде свалено от хотелите в Атлантик Сити. Той обяснява, че притежава едни от „най-горещите“ хотели в света, а имотите в Атлантик Сити не се управляват съгласно високите стандарти на компанията.

Тръмп започна да инвестира в Атлантик Сити още през 80-те години на миналия век. В началото на 90-те казината му там вече преминаха през процедура по защита от кредитори. Това ще е третият път, в който Trump Entertainment Resorts преминава през процедурата. Първите два случая бяха през 2004 и 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още