IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп стъпва и във Ванкувър

Милиардерът ще построи луксозен хотелски и жилищен проект под бранда Trump International Hotel & Tower

11:15 | 20.06.13 г.
Тръмп стъпва и във Ванкувър

Милиардерът и инвеститор в недвижими имоти Доналд Тръмп обяви, че в партньорство с канадски и малайзийски строители ще изгради луксозна жилищна и хотелска сграда във Ванкувър, предаде Bloomberg.

Trump International Hotel & Tower Vancouver ще струва 350 млн. долара и ще е вторият хотелски и жилищен проект с името на Тръмп в Канада. Първият - 65 етажна кула, бе открит в Торонто миналата година.

Очаква се новият проект в центъра на Ванкувър да бъде приключен в средата на 2016 г. 63-етажната структура ще има 147 хотелски стаи и 218 апартамента.

Изпълнителите Holborn Group от Ванкувър и TA Global Group от Куала Лумпур ще работят на терен, който първоначално бе предназначен за изграждане на сграда с марката на Ritz-Carlton. Този проект бе отменен през 2009 г. заради глобалната финансова криза.

Не е ясно как кулата и марката на Тръмп ще бъдат възприети от евентуалните купувачи на апартаменти на местния пазар, коментира Майкъл Ферейра - анализатор на пазара на недвижими имоти в Urban Analytics Inc. "Ванкувър не е типичен град за Тръмп - той не е Ню Йорк, не е Торонто, по-спокоен е", коментира експертът. "По принцип ние не обичаме да показваме колко сме богати", допълва той.

Небостъргачът ще е най-голямата сграда с луксозни апартаменти във Ванкувър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още