IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турското летище Газипаша край Алания дава нови надежди за пазара на имоти

Очаква се чувствителен ръст на чуждите купувачи и обема на инвестициите в района заради разширяването на летището и подобряването на инфраструктурата

11:08 | 23.05.14 г.
Турското летище Газипаша край Алания дава нови надежди за пазара на имоти

Чуждите инвестиции по средиземноморското крайбрежие на Турция се очаква да се ускорят през следващите 12 месеца заради увеличаването на капацитета и подобряването на инфраструктурата в района на летището Газипаша, което се намира на 30 минути път от Алания, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Операторът TAV Airports потвърди, че иска да увеличи броя на полетите от и до летището, за да привлича повече чужди посетители. Това може да се отрази на пазара на имоти не само във водещия град в провинцията – Алания, но и в Белек, който се очертава като водеща турска голф дестинация.

Регионът на Алания е особено предпочитан от британските купувачи на имоти, затова и летището преговаря с няколко превозвача за нови маршрути от и до Острова.

Spot Blue International Property – една от агенциите за имоти, които действат в района, отчита нарастващ интерес към новите комплекси с ваканционни жилища по крайбрежието. Управителят Джулиан Уокър е обнадежден от обявената инвестиция и е оптимистично настроен за пазара.

Предвижда се съществуващият терминал на Газипаша да бъде разширен до 6 400 кв. м, което ще увеличи капацитета на летището до 1,5 млн. души от сегашните 500 хил. Отделно се предвижда и разширяване на пистите.

Работите по летището се очаква да приключат скоро. През миналата година то е обслужило над 360 хил. пасажери, а за тази година целта е пасажерите да достигнат 650 хил. Досега обаче през летището са преминали три пъти повече хора, отколкото за същия период на миналата година.

Авиолиниите, които присъстват на летището, включително и с чартърни полети, са SAS, Finnair, Thomas Cook, SunExpress, Pegasus, Transavia, Corendon, Onur Air, AnadoluJet и Turkish Airlines.

SunExpress вече осъществява пет полета до Газипаша, SAS – шест, а Finnair и още няколко други авиокомпании планират да увеличат полетите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още