IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS набра 570 млн. евро за фонд за инвестиции в дълг, свързан с инфраструктура

Компанията ще инвестира в проекти за енергия от възобновяеми източници и транспортни обекти

11:22 | 21.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Подразделението за управление на активи на UBS Group AG - Archmore Infrastructure Debt Platform, набра 570 млн. евро за първия фонд за инвестиции в дълг, свързан с инфраструктура в Европа, съобщава Bloomberg.

UBS се опитва да си осигури предимство на този пазар на фона на недостига на банково финансиране и продължаващото прочистване на балансите на финансовите институции, посочва информационната агенция.

UBS е получила подкрепата на 17 инвеститора, включително пенсионни фондове и застрахователни компании, от Европа и Япония, съобщават от банката.

Archmore Infrastructure Debt Platform вече си е набелязало сделки на стойност 220 млн. евро в Испания, Белгия, Скандинавските страни и Франция. Средната доходност се очертава да е около 3,75% спрямо нулева доходност от инвестициите в германски държавни облигации, отбелязва агенцията.

Мениджърът към момента не обмисля сделки във Великобритания заради Brexit, но при повече яснота ще проучи възможностите. В момента рискът и възвръщаемостта, които подобни инвестиции на Острова предлагат, не отговарят на инвестиционния профил на компанията, посочва тя.

Мениджърите на активи все по-често създават специализирани фондове, насочени към продукти с по-висока доходност, за да посрещнат нуждите на инвеститорите си, особено пенсионните фондове. Дългът, свързан с инфраструктура, е сред най-предпочитаните активи през последните години.

Фондът на UBS планира да финансира проекти за енергия от възобновяеми източници и транспортни проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още