IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Италия замразяват плащанията по ипотечни кредити заради коронавируса

Кредиторите ще предложат дългови ваканции на малките компании и на домакинствата

17:13 | 10.03.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Camilla Cerea/Bloomberg</em></p>

Снимка: Camilla Cerea/Bloomberg

Плащанията на ипотечни кредити в Италия ще бъдат замразени като част от мерките за смекчаване на икономическия удар от коронавируса за домакинствата, съобщи заместник-министърът на икономиката Лаура Кастели, цитирана от ВВС.

„Да, това ще важи за отделни лица и домакинства“, посочи тя.

Италианската банкова лобистка група ABI съобщи, че кредиторите ще предложат дългови ваканции на малките компании и на домакинствата.

Замразяването на плащанията на дълг не е нова мярка за Италия. Някои малки компании и семейства получиха почивка по време на финансовата криза, след което трябваше да продължат да плащат.

Италия разшири извънредните мерки за справяне с епидемията от коронавирус, които включват ограничаване на пътуванията и забрана на събирания на обществени места, за цялата страна.

Вчера премиерът Джузепе Конте нареди на хората да останат по домовете си и да искат разрешение за важни пътувания.

Към тази сутрин в Италия имаше 9172 потвърдени случая на коронавирус. В резултат на това италианското правителство реши да постави цялата страна под карантина и да наложи поредица от ограничения в опит да овладее разпространението на епидемията.

Сред тях са отлагането на гражданските и религиозните церемонии, включително погребенията, въпреки че на храмовете е разрешено да отварят врати, ако хората могат да спазват дистанция от един метър. Държавните и частните компании са насърчавани да пускат служителите си в отпуска, а ресторантите и баровете имат право да работят само от 6 ч. сутринта до 18 ч. следобед. Собствениците на подобни обекти обаче също трябва да гарантират, че хората ще спазват дистанция от поне един метър.

Мерките забраняват също на здравните служители да вземат отпуски, а спортните зали и други спортни съоръжения, както и културните центрове, са затворени. Спортните събития и състезания на обществени и частни места бяха замразени, а ски лифтовете са затворени.

Кината, театрите, танцовите школи и казината също са затворени, както и училищата и университетите.

Очаква се ограниченията да останат в сила поне до 3 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 6
Sandy
преди 4 години
Тук това не може да стане, щот после баМките не могат да си приберат версиите, още по зле за тях, че над 80% от депозитите вече са ги раздали като кредити, тоест кацата е с пробито дъно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още