IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В половината САЩ: по-достъпно е да наемеш жилище, отколкото да го купиш

Наемите са по-достъпни от закупуването на дом в 18 от най-населените окръга в страната

16:19 | 14.01.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Наемането на жилище е станало по-достъпно от закупуването на такова в над половината от жилищните пазари в САЩ, тъй като цените на имотите се вдигат по-бързо от наемите, съобщава PropertyWire, цитирайки нов доклад.

На 59% от пазарите е по-евтино да наемеш жилище, сочи проучване на консултантската компания ATTOM, което разглежда разходите за типичен имот с три спални от гледна точка на закупуването или наемането.

Наемите са по-достъпни от закупуването на дом в 18 от най-населените окръга в страната и в 37 от 40 окръга с население от над 1 млн. души, включително Лос Анджелис, окръг Харис в Хюстън и Сан Диего.

„На фона на достъпността на наемите, която задминава достъпността на покупката в повечето жилищни пазари в САЩ, и цените на жилищата, растящи по-бързо от наемите, американската мечта да притежават дом може да си остане само мечта“, коментира Дженифър фон Полман, директор на съдържанието в ATTOM Data Solutions.

“При положение че годишно цените на жилищата се вдигат с 6,7% в окръзите, включени в анализа на този доклад, а нивата на наемите се увеличават средно с 3,5%, както и фактът, че цените на жилищата задминават заплащането в 80% от окръзите, наемането на дом явно става все по-привлекателна опция на този волатилен жилищен пазар“, допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
пасъм
преди 5 години
Освен да кажа - За Бога братя, продавайте :)Ама един от Кр.Поляна все ще ще се сърди
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още