Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

WeWork остава отворена въпреки глобалната пандемия

Други компании за споделени офисни пространства, като Knotel и Convene, предприемат сериозни мерки, Wing затваря всички свои локации

WeWork остава отворена въпреки глобалната пандемия

Снимка: Bryn Colton/Bloomberg

Компанията за предоставяне на споделени офис пространства WeWork, която има 739 локации и 662 000 членове, поддържа повечето от пространствата си отворени. Според уебсайта си WeWork е затворила две пространсва в Ухан, Китай. Компанията също спря и след това отвори отново други офиси в Ню Йорк и Сиатъл, след като ползвали ги хора са били тествани положително за вируса.

Още по темата

„Ние наблюдаваме внимателно огнището на коронавируса (COVID-19) и се придържаме към насоките от правителствата, както и на глобалните и местни здравни власти относно правилното предотвратяване и управление на този проблем“, пояснява WeWork на своя уебсайт. Компанията има незадължителна политика за работа от вкъщи за служителите, намали персонала на някои места и прекрати събитията, става ясно от съобщението, цитирано от Bloomberg.

Други компании за споделени офисни пространства, като Knotel и Convene, също са предприели стъпки за смекчаване на разпространението на вируса. Говорител на Convene заяви, че компанията затваря повече от половината от своите 32 локации, включително една на Пето авеню в Ню Йорк, където работещ е бил тестван положително за вируса. Knotel, който има 271 локации, заяви, че насърчава служителите да предприемат „допълнителни предпазни мерки за здравето“ си и предлага на клиентите допълнително почистване на работните помещения.

Стартъпът за съвместни офиси Wing ще затвори всички свои локации, започвайки от събота, като предприема предпазни мерки след глобалното разпространение на коронавируса. Компанията, чиито предложения се фокусират върху жените, има 11 офиса в САЩ и Лондон. Те ще останат затворени най-малко до 31 март, съобщиха от стартъпа.

„Грижата за нашия персонал в това несигурно време е наложителна, поради което ние се ангажираме да изплащаме заплати за планираните смени в допълнение към предлагането на платен отпуск по болест“, заяви съоснователят на Wing Лорън Касан. „Ние възнамеряваме да следим внимателно ситуацията и да продължим да играем роля в спирането на разпространението на този вирус“, допълни той.

WeWork беше инвеститор в Wing, докато не продаде своя дял от по-малкия стартъп по-рано тази година. Дълговите облигации на WeWork, дължими през 2025 г., рязко се сриват през последните седмици до 71,5 цента за долара, по данни на TRACE. Това е най-ниското им ниво от ноември 2019 г.
 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Най-голямата хотелска верига в света обяви по-голяма от очакванията загуба