IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork създава платформа за инвестиции в имоти на стойност 2,9 млрд. долара

Финансирането е осигурено от един от най-големите пенсионни фондове в Канада

12:05 | 16.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията-майка на доставчика на работни пространства WeWork, We Company, съобщи, че е създала платформа за инвестиции в имоти на стойност 2,9 млрд. долара с финансиране от един от най-големите пенсионни фондове в Канада, съобщава Ройтерс.

Платформата ARK е получила 1 млрд. долара от канадската компания Ivanhoe Cambridge, имотното подразделение на базирания в Монреал пенсионен фонд Caisse de dépôt et placement du Québec.

WeWork, която е основана през 2010 г., сега е най-големият наемател в Ню Йорк и отдава краткосрочно площи под наем от собственици на клиенти, вариращи от стартъпи до най-големите компании в света.

WeWork е начело на структурните промени на начина, по който имотите се купуват, отдават под наем и потребяват, и те ще доведат до отпадането на собственици и инвеститори, които не се съобразяват с тях, смята Джонатан Пиърс, изпълнителен вицепрезидент на Ivanhoe Cambridge.

WeWork и други доставчици на гъвкави работни пространства създават нов пазар на имоти и ограничават многобройните неефективни аспекти на индустрията, допълва той.

„Не смятаме, че това е краткотрайна мода. Всеки един аспект от бизнеса ще се промени“, отбелязва Пиърс.

ARK бележи развитие на стратегията на The We Company за инвестиции в имоти, съобщи компанията в комюнике. Тя ще надгради консултантската компания WeWork Property Advisors, която беше създадена от компанията за частни капиталови инвестиции Rhone Group и WeWork през 2017 г.

Ръководител на ARK ще бъде Стивън Лангман, съосновател на Rhone и  председател на борда на директорите на The We Company, която ще притежава мажоритарния дял в новосъздаденото дружество с 2,9 млрд. долара в акции.

Дружеството прибавя още едно измерение към бизнеса на WeWork, който не нарушава счетоводния баланс на компанията, заяви говорителят Доминик МакМълан.

ARK ще се съсредоточи в придобиването, развитието и управлението на имоти във вторични градове със силен растеж, които ще се възползват от базата от наематели на WeWork, казва се в съобщението на компанията.

WeWork, която е оценявана на около 47 млрд. долара, подаде документи през април за първично публично предлагане и то може да се окаже най-голямото за годината след това на компанията за споделени пътувания Uber Technologies, която стана публична миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още