IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Златните" визи привличат все повече купувачи на имоти в Португалия

Най-вече китайци имат интерес към специалната програма за инвестиции

10:40 | 01.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Търсенето на имоти в Португалия заради т.нар. “златни визи” се увеличава, показват данните на правителството, цитирани от онлайн изданието themovechannel.com.

Издадените от началото на годината до сега разрешителни за пребиваване в страната, които дават право и за свободно пътуване в рамките на Шенген срещу минимална инвестиция в имот от 350 хил. евро, са 1 100.

За сравнение, за цялата 2015 г. разрешителните за инвеститори в имоти са 766, показва статистиката. Общо издадените разрешителни са малко над 3 600.

От старта на програмата през 2012 г. общият обем на инвестициите от чужденци от трети страни надвишава 2,4 млрд. евро. От тях по-голямата част са вложени в имоти – почти 2,2 млрд. евро, а останалите – в бизнес.

Най-голям интерес към програмата имат китайци. От всички издадени разрешителни за пребиваване срещу инвестиции три четвърти са за китайски граждани.

Втората най-голяма група са бразилците – 5%, като обаче броят им бързо се увеличава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още