IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Необходимо ли е България да приема нови сили на НАТО?

Такава необходимост има, за да засилим националната сигурност, смятат над една трета от читателите на Investor.bg, участвали в анкета

11:53 | 28.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Marlene Awaad/Bloomberg</em></p>

Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

Необходимо е националната сигурност да бъде подсилена, както и тази на НАТО и ЕС – на това мнение са над една трета от читателите на Investor.bg, участвали в анкета на сайта.

На въпроса „Необходимо ли е България да приема нови сили на НАТО на своя територия?“ 36% от участниците са потвърдили, че е нужно засилване на националната сигурност и тази на съюзниците в двете организации.

За 14% пък това е необходимо, но за да покажем, че сме активен член на алианса.

Само 5% пък са съгласни с приема на нови сили, но само ако става въпрос за учения.

От отговорите се вижда, че 55% от участвалите в анкетата подкрепят приемането на нови сили на НАТО в България под една или друга форма и в различна степен.

В лагера на несъгласните 20% от анкетираните отбелязват, че подобни действия ще накарат Русия да гледа на страната ни като на враг. Сходен процент (18%) пък са на мнение, че геополитическата обстановка не го налага*.

За само 5% от участниците в допитването българските сили са достатъчни.

 

 

* Анкетата е изготвена преди началото на войната в Украйна и е проведена в периода 21-28 февруари. Участие са взели 899 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още