IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри пренасочване на средства за бежанци по две оперативни програми

Констатирана необходимост от промени в уредбата за управлението на средствата от ЕС

16:46 | 27.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Правителството одобри възможност за пренасочване на средства за бежанци по две оперативни програми.

Ще се даде възможност да бъдат пренасочени средствата към процедури за подкрепа на бежанците от Украйна в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) и Оперативна програма за храните чрез преразпределение на финансовия ресурс, предоставен на ОПРЧР по механизма REACT-EU за 2022 г.

От пресслужбата на кабинета уточняват, че е констатирана необходимост от извършването на промени в уредбата, регламентираща управлението на средствата от ЕС. Това е във връзка с Решение на Народното събрание от декември 2021 г. за приемане на нова структура на Министерския съвет.

Въведените изменения актуализират ведомствата и структурите на национално ниво, отговорни за подготовката, управлението и изпълнението на средствата от ЕС, свързана с прехвърляне на функции между министерствата и наличието на новосъздадени такива, както и прецизиране на наименованията на съответните министерства в горепосочените решения на Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още