IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корнелия Нинова потвърди своята оставка в кулоарите на конгреса на БСП

Тя помоли да не се изпращат призиви за отмяната на прекия избор за лидер

13:30 | 22.01.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова потвърди своята доставка като председател на БСП по време на 50-ия конгрес на партията, който започна в събота (22 януари). По време на форума трябва да се реши дали оставката ѝ ще бъде приета или Нинова ще остане лидер на социалистите.

Тя помоли да не се изпращат призиви за отмяната на прекия избор за лидер, съобщава БНР. 

„И моля да се спре с всички манипулации и спекулации по този повод. Всеки член от партията е получил моята оставка, защото е гласувана на пряк избор. И днес я потвърждавам пред най-висшия форум на партията. До конгреса са постъпили писма, заявки, резолюции, част от които искат отмяна на прекия избор, избиране на председател от конгреса. Моля ви, не правете това“, заяви Нинова.

По-рано стана ясно, че социалисти от Благоевград са започнали подписка в подкрепа на Корнелия Нинова. Те искат конгресът да не констатира оставката на Нинова и тя да остане председател на БСП.

Преди дни депутатът Крум Зарков официално обяви кандидатурата си за председател на партията. Днес той заяви, че трябва да има лидерска битка на конгреса. Според него, единственият правилен начин оттук нататък е оставката на Нинова да бъде констатирана.

„Днес това, което трябва да се случи е да вървим по нашите правила, а именно констатираме оставката, определяме правилата и датите за следващия избор. Самата Корнелия Нинова каза, че поема отговорност и подава оставка. От тук нататък или се поема отговорност или не се поема отговорност, средно няма“, посочи Зарков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
5160
преди 2 години
не разбрах какво ще Достави другарката Нинова?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
5160
преди 2 години
не разбрах какво ще Достави другарката Нинова?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още