IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Минчев: Има търкания по линия на БНБ, но това няма да развали коалицията

Ситуацията показва, че винаги е по-добре, когато управляващата коалиция успее да излъчи един кандидат и да излъчи силно послание, каза председателят на парламента

11:54 | 09.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;БГНЕС/ЗАРА РУСЕВА</em></p>

Снимка: БГНЕС/ЗАРА РУСЕВА

„Има търкания, и ясно, че те идват по линията БНБ, най-вече, но не мисля, че това ще доведе до разпад на коалицията в настоящия момент“. Това коментира пред bTV председателят на парламента Никола Минчев, цитиран от БТА.  

Ситуацията показва, че винаги е по-добре, когато управляващата коалиция успее да излъчи един кандидат и да излъчи силно послание, каза Минчев. По думите му наличието на двама кандидати няма да доведе до край на коалицията.

Никола Минчев бе категоричен, че не е в стила на „Продължаваме Промяната“ да изпраща анонимни есемеси. По думите му никой не принуждавал другия кандидат - този на „Има такъв народ“, Любомир Каримански, да се отказва от надпреварата.

Относно възможността да се стигне до един кандидат, Минчев обясни, че това може да реши политическото ръководство и утрешното заседание на лидерите на формациите в коалицията. Според него, ако се стигне до оттегляне и на двамата кандидати, - подобен ход със сигурност би намалил напрежението.

Дали ще се стигне до един кандидат, това ще разберем на коалиционен съвет, не мога да прогнозирам какво ще се случи там, каза Минчев.

По повод на отказа на президента да отстрани началника на НСО, Минчев посочи, че службата е "под шапката" на президента. В неговите правомощия е да реши дали да освободи, или не началника на НСО, добави той.

Относно твърдението на ГЕРБ-СДС, че премиерът Кирил Петков е застрашил сигурността на българските моряци в Мариупол, изнасяйки информация за спасяването им в рамките на парламентарния контрол, Минчев каза: „Аз внимателно слушах думите на премиера по отношение на плановете за спасяване на българските моряци. Честно казано, не мисля, че той издаде някаква особена тайна“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още