IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bentley показа най-бързия си автомобил

В Женева британците представиха фейслифтът на Continental GT Speed

16:47 | 04.03.14 г.
<p>
	<em>Снимка: Bentley</em></p>

Снимка: Bentley

Bentley дръпна покривалото от новата версия на модела Continental GT Speed във версии купе и кабриолет по време на автосалона в Женева.

Визуално промените са незначителни и включват боядисани в цвета на купето преден сплитър, декоративни прагове и заден дифузьор. Двете коли са се сдобили и с нови затъмнени фарове и стопове, червени спирачни апарати и нови емблеми „Speed” на предните калници. От компанията казват, че фейслифтът включва и ново окачване, което е по-ниско и по-твърдо, а с просто око се забелязва, че джантите също са нови.

В интериора също няма нищо радикално, освен нови контрастиращи шевове на висококачествената кожена тапицерия, някои нови материи, както и ромбоидни шевове на седалките и корите на вратите.

Най-голяма е промяната под капака, където познатият ни 6.0-литров W12 двигател вече разполага с 635 к.с. и 820 Нм максимален въртящ момент. Увеличението с 10 к.с. и 20 Нм прави новият GT Speed най-бързото серийно Bentley в света. Подробности около динамичните характеристики на колата все още няма, но от компанията уточняват, че купето ще е способно на максимална скорост от 331 км/ч, а по-тежкият кабриолет ще може да развие 327 км/ч.

Всички снимки разгледайте в галерията на Automedia.bg

Повече от изложението в Женева вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още