IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cadillac представи новия си флагман

Луксозният CT6 е голям колкото BMW 7-Series, но тежи по-малко от 5-Series

14:54 | 01.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Cadillac </em></p>

Снимка: Cadillac

Американският производител Cadillac представи своя нов флагман. Това е лимузината CT6, чиято световна премиера се състоя днес на стартиращия автомобилен салон в Ню Йорк.

Cadillac CT6 е позициониран на върха в гамата на марката, като по размери и простор е много близък до BMW 7-Series във версия със стандартно междуосие. Що се касае до теглото, CT6 е по-лек от по-компактните предложения на конкурентите BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class, твърдят от американската компания.

"CT6 е един от най-леките, динамични и ефективни луксозни седани в света. Това е шофьорски автомобил", сочи информацията от Cadillac.

Точните размери на флагмана на Cadillac са 5184 мм дължина, 1879 мм широчина, 1472 височина и 3106 мм междуосие. Общата маса на модела е под 1678 кг, като това е постигнато благодарение на новата алуминиева платформа Omega.

Що се отнася до дизайна, екстериорът на CT6 залага на ексклузивност и динамичен стил, докато интериорът изцяло акцентира върху лукса.

Сред глезотиите на борда присъстват автоматично отваряне на багажника, LED светлини, инфо-система с 10,2-инчов дисплей, декоративни елементи от екзотична дървесина и карбон, безжично зарядно за смартфон и др. Срещу доплащане могат да бъдат поръчани индивидуални кресла на задния ред, разполагащи с отопление, охлаждане и масаж. При тази модификация са налични два допълнителни 10-инчови монитора, както и климатроник с четири зони.

Новият флагман на Cadillac предлага избор от три мотора, всички работещи с бензин.

Входящ в гамата е 2,0-литров агрегат с четири цилиндъра и мощност 270 к.с. Следващото предложение е 3,6-литров V6 атмосферен мотор с 340 к.с., а върховият мотор е напълно новият 3,0 би-турбо. Агрегатът, за който от Cadillac вече обявиха, че превъзхожда аналозите на Audi и BMW, развива 405 к.с. и 543 Нм.

Към момента липсват динамичните данни на модела, като все пак става ясно, че моторите работят в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия. Като опция се предлага динамична система за задвижване на четирите колела.

Сред технологиите за безопасност присъстват 360-градусова камера, система за нощно виждане, система за автоматично спиране, за откриване на пешеходци и др.

Производството на Cadillac CT6 ще стартира в края на тази година, като ще се осъществява в Детройт. Продажбите в САЩ ще бъдат факт непосредствено след това, а до средата на следващата година моделът трябва да бъде наличен и в Европа, Китай, Корея, Япония, Израел и Близкия изток.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Още видео материали можете да намерите на сайта на телевизия Bulgaria on Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още