IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daihatsu представи новия Copen

Миниатюрното кабрио е преминало през пълна промяна

15:16 | 23.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Daihatsu</em></p>

Снимка: Daihatsu

Японската компания Daihatsu представи новото поколение на модела Copen. Моделът, известен като най-малкия купе-кабриолет в света, е получил нова платформа, модерен дизайн и предлага почти неограничени възможности за персонализация на екстериора и интериора.

Дизайнът на новия Copen е заимстван от концепцията Kopen XMZ, която компанията разкри преди няколко месеца. По-любопитна е обаче възможността за персонализация, която предлага кабриото. Тя обхваща както екстериора, така и интериора. Клиентите могат да избират сами оформлението и цвета на всички външни панели, като изключение правят само покривът и вратите. Интериорът също може да бъде създаден според изискванията на конкретния клиент. Сред екстрите на борда са бутон за стартиране на двигателя, седалки с подгряване, климатроник, предно стъкло с подгряване, инфо-развлекателна система и др.

Новият Copen е получил и ново монокок шаси, което предоставя три пъти по-голяма твърдост на купето в сравнение с предишния модел, като също така подобрява значително устойчивостта на усукване. Нов е и покривът с електрическо управление, който се състои от две части и тежи само 40 кг.

Размерите на колата остават компактни, за да може тя да попадне в категорията автомобили в Япония, наречена Kei cars. Моделът има дължина от 3395 мм, височина от 1280 мм и широчина от 1475 мм.

Новият Copen ще се предлага само с един двигател - бензинов с три цилиндъра и мощност 64 к.с. Задвижването е към предните колела, а клиентите ще могат да избират между 5-степенна ръчна скоростна кутия или CVT трансмисия със 7 предавки.

Новият модел на компанията Daihatsu, която вече обяви, че напуска пазара на Европа, ще се предлага в Япония от началото на 2015 г. Цените стартират от 13 000 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още