IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford представи новия си флагмански седан

Моделът Taurus ще се предлага с V6 мотор EcoBoost

12:50 | 22.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Новият флагмански седан на Ford дебютира пред публика на автосалона в Шанхай. Дългият повече от 5 метра Taurus ще се появи първо на китайския пазар, тъй като версията за САЩ все още се намира в процес на разработка.

Показаният прототип е разработен и произведен в открития наскоро завод на китайския джойнт венчър Changan Ford Hangzhou Plant. Разстоянието между двете оси при модела е 2,95 м, а в дизайна му ясно се виждат чертите на Fusion/Monedo, чиято платформа е използвана за Taurus.

Седанът е получил 19-цолови джанти, светодиоди светлини отпред и отзад, както и подвижен панорамен покрив. В салона са интегрирани 25 „умни” отсека за различни предмети, а задните седалки са така поставени, че да гарантират на пътниците максимален комфорт при пътуване, сочи информацията.

Знае се още, че новият Ford Taurus ще бъде задвижван от 2,7-литров V6 двигател от семейството EcoBoost. Засега от компанията не разкриват мощността на агрегата, но при други модели на марката той развива между 315 и 335 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още