IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini разкри Huracan в Женева

Наследникът на Gallardo има тежка задача - да подобри рекордните му продажби

14:48 | 04.03.14 г.
<p>
	Снимка: Automedia.bg</p>

Снимка: Automedia.bg

Lamborghini избра автосалона в Женева за световната премиера на своята нова суперкола. Тя се казва Huracan и заменя най-популярния модел в историята на марката - Gallardo.

От името на машината си личи, че в Lamborghini не са се отказали от традицията имената на автомобили на компанията да бъдат свързани с коридата. Huracan е едно от божествата на древните маи, но същевременно така се казва и един от биковете, които са влезли в историята с това, че не са били победени на арената. Именно на това разчитат и в централата на Lamborghini - новият Huracan трябва да повтори успеха на Gallardo, който бе продаден в повече от 14 000 бройки по цял свят.

Благодарение на огромното количество карбон и алуминий в конструкцията на каросерията италианците са успели да постигнат тегло от 1422 кг. По този начин съотношението мощност/тегло е впечатляващите 2.33 кг на конска сила. Суперколата разчита на 5.2-литров V10, развиващ 610 к.с. при 8500 об/мин и 560 Нм при 6500 об/мин.

Представителите на Lamborghini твърдят, че са създали напълно нов двигател, но според експерти в случая става дума за еволюция на мотора на Gallardo, който при същите параметри предлагаше 560 к.с. Главната промяна при агрегата на Huracan е иновационната система на впръскване на горивото, при която дюзите са поставени във всмукателния колектор и директно в цилиндрите. Това позволява да се достигне едновременно голяма мощност и сравнително нисък разход на гориво - около 12.5 л/100 км при смесен цикъл.

Двигателят работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител и "умна" система за задвижване на четирите колела. На волана на Huracan е разположен превключвател, с чиято помощ водачът може да променя режимите на движение - от "шосейно" до "пистово". При всяко от тях се променят характеристиките на скоростната кутия, на системата 4х4, на системата за устойчивост и на ускорението при натискане на педала на газта. Изменя се и звукът на изпускателната система. Като опции при Huracan се предлага регулируемо окачване.

Всички тези агрегати и системи позволяват на наследника на Gallardo да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди. Границата от 200 км/ч италианската суперкола достига за 9.9 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч. Lamborghini Huracan ще се произвежда на нова поточна линия в Италия, като първите собственици ще получат колата си догодина.

Всички снимки разгледайте в галерията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още