IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini се отказа от хибридната суперкола

Всички усилия на компанията ще бъдат насочени към кросовъра Urus

17:24 | 22.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lamborghini&nbsp;</em></p>

Снимка: Lamborghini 

Lamborghini се отказва от плановете си пускането в серия на хибридната си суперкола Asterion, тъй като всички ресурси ще бъдат насочени към организацията на производството на кросовъра Urus. Това съобщава Autocar, като цитира директора на италианската марка Стефан Винкелман.

По думите на топмениджъра Asterion (на снимката) е бил създаден, за да демонстрира възможностите на марката и да докаже, че тя е готова да се справи с новите изисквания за екологичност на автомобилите. Феновете на Lamborghini приеха модела с ентусиазъм и затова се очакваше той да се появи в серийно производство.

Asterion дебютира пред публика на автосалона в Париж миналата есен, като бе оборудван с агрегат, развиващ 910 к.с. В него влизат бензинов 5,2-литров V10 с 610 к.с. и 3 електромора. Тази комбинация позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Само на електричество моделът може да измине 50 км, а разходът на гориво в хибриден режим е едва 4,2 л/100 км. Максималната скорост е ограничена на 320 км/ч.

Спазвайки традициите си да дава намоделите си имена на бикове, Lamborghini нарече модела Asterion в чест на минотавър – хибрид между човек и бик. При представянето на автомобила шефът на отдела за изледвания и разработки на марката – Маурицио Реджани, обяви ориентировъчната цена на хибрида при пускането му на пазара – около 350 000 евро.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още