IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MINI за градския трафик

Citysurfer Concept се побира в багажника и може да бъде транспортиран дори в градския транспорт

11:25 | 21.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: MINI </em></p>

Снимка: MINI

Автосалонът в Лос Анджелис бе използван от британската марка MINI за премиерата на нов модел превозно средство за града. Това е Citysurfer Concept, който напомня на кик-скутер, но разполага с допълнително електрическо задвижване.

Моделът е концептуален, като отговаря на актуалните и бъдещите предизвикателства, които поставя трафика в центровете на големите градове по целия свят, сочи информацията от MINI. Двуколесното превозно средство може да се сгъва и така да бъде побрано в багажника на малка кола или да бъде транспортирано в градския транспорт.

Тежащият 18 килограма MINI Citysurfer разполага с електродвигател и литиево-йонна батерия, доставящи автономност между 15 и 25 км. Максималната скорост на движение е 25 км/час.

Самата батерия може да бъде зареждана както от обикновен контакт, така и от запалката на автомобила. Тя се дозарежда и по време на пътуване благодарение на системата за регенерация при спиране. А при напълно изтощена батерия електромоторът се изключва автоматично и се отделя от главината на задното колело. След това водачът може да продължи пътуването си със силата на мускулите си без ограничения от спирачното действие на двигателя.

"С компактните си размери MINI Citysurfer Concept заема минимална площ на пътя. То позволява комфортна мобилност дори и в онези зони на центъра на града, които са затворени за автомобили", сочи информацията от британската марка.

Към момента не е ясно дали се предвижда транспортното средство да се превърне в сериен модел.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още