IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миниванът на Renault дебютира в Женева

Новият Scenic предлага хибриден двигател и система 4CONTROL

13:45 | 03.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp; Renault</p>

Снимка:  Renault

Новото поколение Renault Scenic дебютира под прожекторите на салона в Женева, демонстрирайки съчетание от лукс и спорт. Моделът ще бъде на пазарите още преди началото на пролетта.

Новият Scenic продължава да бъде практичен и комфортен миниван, но е заел много от света на кросовърите. Моделът демонстрира динамичен дизайн, защитни елементи в долната част на каросерията и увеличен с 40 мм пътен просвет, за който заслуга имат и 20-инчовите джанти, част от стандартното оборудване на Scenic.

Като цяло автомобилът е изграден в стила на най-новите модели на Renault, като се базира на концепцията R-Space. След отличителните му черти са голямото челно стъкло, LED светлините със специфичен подпис, скосената линия на покрива и двуцветната каросерия, която се предлага при по-високите нива на оборудване.

Съществена промяна има и в интериора на новия Scenic. Той е по-просторен и по-луксозно оборудван отпреди. Заслуга за първото има платформата CMF C/D (Common Module Family), която предоставя на возилото по-щедри размери. Габаритите на автомобила са нараснали с 40 мм на дължина и с 20 мм на широчина. Междуосието е с 32 мм по-дълго спрямо третото поколение Scenic, а задната и предната следи са разширени съответно с 36 и 49 мм.

По отношение на оборудването Renault Scenic залага на материали с високо качество и екстри от горния сегмент. Сред тях са електрически кожени седалки с подгрев и масаж, инфо-система R-LINK 2 с 8,7-ичов вертикален дисплей, регулируеми задни седалки, прожекционен дисплей и много други. Обемът на багажника е 572 литра, като в салона има допълнителни ниши с общ обем от 63 литра.

Гамата двигатели е заета изцяло от новите Megane и Talisman, които използват същото шаси. Това са дизели с обем 1,5 и 1,6 литра, развиващи между 95 и 160 к.с., както и бензинови мотори с турбо с мощност между 115 и 130 к.с. Трансмисиите са ръчна и автоматична с два съединителя.

Новият Renault може да бъде снабден и с технологията с 4 завиващи колела 4CONTROL, комбинирана със системата MULTI-SENSE, която предоставя широки възможности за персонализация на силовия тракт, шасито и екстрите в салона.

Преди края на тази година моделът ще получи и хибриден агрегат. Системата носи името Hybrid Assist и съчетава дизелов мотор със 110 к.с., 6-степенна механична скоростна кутия, електромотор и 48-волтова батерия. Технологията възобновява енергията по време на отрицателно ускорение и спиране, предоставяйки по-висока динамика и по-нисък разход на гориво.

Новото поколение Renault Scenic трябва да се появи на пазара през идните месеци, когато ще бъдат обявени и цените.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още