IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan пуска нов хечбек в Европа

Моделът Pulsar излиза още тази година

16:51 | 19.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nissan пуска нов хечбек в Европа

Японският автомобилен производител Nissan се завръща в С-сегмента с изцяло нов модел, наречен Pulsar, съобщават от компанията, представяйки първо изображение на колата.

Към момента за Nissan Pulsar се знае, че представлява просторен хечбек с 5 врати, който е създаден, за да отговори на специфичното търсене от европейските клиенти. Моделът ще трябва да се справи с конкуренцията на лидера в сегмента VW Golf.

Както личи от снимката, моделът залага на новия фирмен дизайн на Nissan, като е оборудван с LED светлини и хромирана решетка на радиатора. Очаква се в оборудването да бъдат включени екстри като панорамен покрив, система за автономно паркиране, сателитна навигация и др.

"Pulsar ще възстанови силната връзка на Nissan с С-сегмента – вторият най-голям сектор на европейския автомобилен пазар. Моделът е създаден със същите високо качество и иновативен подход, станали типични за моделите на Nissan", се казва в официалната информация от компанията.

Името Pulsar притежава богата история в продуктовата линия на Nissan, като се появява за първи път през 1978. Широко използван за модели на азиатския и австралийски пазари през последните четири десетилетия, баджът Pulsar също се появява на някои европейски пазари в началото на 90-те при модела N14.

Новият Pulsar ще се произвежда във фабриката на Nissan в Барселона. Моделът ще бъде показан за първи път на 20 май 2014 г. А продажбите му в Европа ще бъдат факт през есента на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още