IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият MINI Cabrio дебютира в България

Прилича на стария, но е много по-добър

17:32 | 07.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимки: MINI</p>

Снимки: MINI

Изцяло новото поколение на кабриолета MINI е вече в България. Моделът разполага с нови шаси и двигатели, допълнителни опции, както и с напълно автоматичен, за пръв път напълно електрически мек покрив. MINI за ценителите на британската марка, които остават винаги от слънчевата страна на живота. Така от компанията анонсираха модела при българския му дебют - събитието MINI OPEN AIR EXPERIENCE.

На пръв поглед MINI Cabrio изглежда досущ като вече стария модел - класически и модерен. Реално обаче машината е изцяло нова и много по-добра, при това във всяко отношение. Значително е подсилен спортния темперамент, като в същото време комфортът на возене е осезаемо подобрен. Освен това новото MINI Cabrio впечатлява и с осезаем напредък по отношение на предлагането на място, функционалността, качеството на изработката и материалите, както и големия избор на иновативни асистиращи системи. Типичната за марката пъргавина е подсигурена от новото поколение двигатели, както и от устойчивата към усукване структура на каросерията.

Новото MINI Cabrio се оборудва с напълно автоматичен, за пръв път напълно електрически и с особено тихо задвижване мек покрив с интегрирана защита при преобръщане. Той се активира с натискане на бутон, като може да бъде отворен респективно затворен и по време на пътуване със скорост до 30 км/ч.

Като опция покривът за пръв път се предлага в изпълнение MINI Yours с втъкана графика на британския флаг Union Jack. Освен това като допълнително оборудване се предлага и модернизираният Always Open Timer, MINI Connected App включително предупреждение за дъжд, двузонова автоматична климатична инсталация с кабрио-режим, както и ветробран с понижено тегло и оптимизирано управление.
Прероденият MINI Cabrio - като стария, но по-добър
MINI Cabrio предлага избор от шест моделни варианта - MINI One Cabrio, MINI Cooper Cabrio, MINI Cooper S Cabrio, MINI Cooper D Cabrio и MINI Cooper SD Cabrio, както и суперспортиста в семейството на MINI – MINI John Cooper Works Cabrio. Всички те са оборудвани с 3- или 4-цилиндорви двигатели с технология MINI TwinPower Turbo и осигуряват мощност от 102 к.с. при MINI One Cabrio до 231 к.с. за MINI John Cooper Works Cabrio.

Както серийната шестстепенна механична скоростна кутия, така и опционалната шестстепенна трансмисия Steptronic са изцяло нови разработки за най-новото поколение на MINI. Опционалните режими за шофиране MINI Driving Modes позволяват индивидуални настройки на автомобила, които по избор да подчертават комфорта на возене, спортния дух или ефективността на новото MINI Cabrio. Освен това като допълнително оборудване се предлага и динамичен контрол на амортисьорите.

Серийната технология MINIMALISM включва и автоматична функция Старт/Стоп, която е на разположение както при механичната скоростна кутия, така и при трансмисията Steptronic, както и регенерация на спирачната енергия, индикатор за превключване на предавките и електромеханично кормилно управление.

Очевидна промяна има и по отношение на размерите. Дължината кабриолета е увеличена с 98 до 3 821 мм, широчината - с 44 до 1 727 мм, а височината - със 7 до 1 415 мм. По-дълго е и междуосието - с с 28 до 2 495 мм, което се отразява положително както на возията, така и на пространството в салона. А разширените предна и задна следи (с 42 мм и 34 мм съответно) подсигуряват дори по-стабилно поведение на пътя.

Вместимостта на багажника на новото MINI Cabrio също е увеличена значително в сравнение с предишния модел -с близо 25%. Товаренето на обемисти багажи се облекчава и от функцията Easy-Load, която при затворен мек покрив позволява повдигане на рамката на гюрука, како и от по-широкия отвор за дълги предмети. Вместимостта на багажника на новото MINI Cabrio е 160 литра при отворен респективно 215 литра при затворен покрив.
Прероденият MINI Cabrio - като стария, но по-добър
За новото MINI Cabrio се предлагат множество иновативни асистиращи системи. Серийното оборудване включва Park Distance Control със сензори в задната част на автомобила. Сред разработените за новото поколение на MINI е и MINI Head-Up дисплеят, системата Асистент за шофиране включително работещ с камера активен автопилот, предупреждение при опасност от сблъсък и за пешеходци със спирачна функция, асистент за дългите светлини и разпознаване на пътни знаци, както и асистент за паркиране и камера за обратно виждане. Освен това програмата от допълнително оборудване включва и LED фарове, LED фарове за мъгла, система за комфортен достъп и пакета MINI Excitement, който освен LED и дифузно осветление на интериора съдържа и насочена към земята проекция на логото на MINI при отваряне на вратата на водача. Гамата се допълва от ексклузивните нива на оборудване на MINI Yours и John Cooper Works.

Серийната програма за контрол на стабилността DSC освен антиблокиращата система ABS, електронното разпределение на спирачното усилие EDB (Electronic Brakeforce Distribution), контрола на спирачките в завой CBC (Cornering Brake Control) и спирачния асистент включва и асистент при потегляне, функция за подсушаване на спирачките, компенсация на фадинга и режима DTC (динамичен контрол на сцеплението), който позволява контролирано приплъзване на задвижваните колела и облекчава потеглянето на пясък или мек сняг. При деактивиране на системата за стабилност (режим DSC Off) означената като Electronic Differential Lock Control (EDLC) електронна функция за блокаж на диференциала осигурява целенасочено спиране на превъртащо задвижващо колело в остри завои, за да може мощността да се насочи към другото колело. Серийният при MINI Cooper S Cabrio Performance Control подпомага пъргавото завиване при динамично шофиране по завои още преди достигане на граничния режим.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още