IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda показва новата Fabia

Новото поколение на Superb пък ще е първият хибрид на производителя, който ще се зарежда от електропреносната мрежа

11:58 | 18.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Концептът Skoda Visison. <em>Снимка:&nbsp;Skoda</em></p>

Концептът Skoda Visison. Снимка: Skoda

Чешкият производител  Skoda публикува първата официална скица, даваща представа как ще изглежда третото поколение на хечбека Fabia. Премиерата на модела трябва да се състои на изложението в Париж през октомври.

Компанията твърди, че хечбекът ще получи редица стилистични елементи от концепта VisionC, представен през пролетта в Женева. Като цяло следващата Fabia ще използва дизайна, наложен при новите генерации на моделите Octavia и Rapid. Това означава, че хечбекът ще получи напълно нови светлини и решетка на радиатора. Напълно преработен ще бъде и интериорът на модела, който ще предлага многочислени възможности за персонализация.

Като размери новият модел ще бъде с 90 мм по-широк и с 30 мм по-нисък от предшественика си. За сравнение сегашното поколение на хечбека е широко 1642 мм, а височината му е 1498 мм.

Очакванията са новата Fabia да бъде построена на модернизирано шаси PQ, използвано и за предишния модел. Първоначално се смиташе, че хечбекът ще бъде изграден на модулната платформа MQB на концерна Volkswagen, която по-късно ще се появи на новите поколение на VW Polo  и Seat Ibiza.

Моторната гама на Skoda Fabia ще бъде съставена от бензинови мотори с обем 1.2 и 1.4 литра, както и с 1.6-литров дизел. Не е изключено моделът да получи и 3-цилиндров агрегат от Volkswagen up!, но версия RS няма да има заради слабия интерес към нея.

Малко по-рано стана ясно, че новото поколение на Skoda Superb ще стане първият хибрид на чешкия производител, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Това обяви изданието Autocar, според което моделът ще се появи през 2016 г. 

Новото поколение на Superb ще се различава коренно от своя предшественик. Флагманът на марката ще порасне на размери и ще получи принципно нов дизайн. Очаква се той да бъде в стила на концепта Skoda Visison (на снимката), който бе показан на автосалона в Женева.

Хибридната модификация на Skoda Superb ще използва силовия агрегат на показаното неотдавна ново поколение на Volkswagen Passat. Това означава, че машината ще бъде задвижвана от 1.4-литров турбо-двигател с мощност 150 к.с. и електромотор, развиващ 109 к.с. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч при хибридния Superb да бъде като това на Passat – около 8.0 секунди. Само на електричество машината ще може да измине 50 км. 

Като цяло при създаването на новата Skoda Superb чехите ще взаимстват много компоненти от Passat, в това число и моторната гама. Вече се знае, че флагманът на марката ще остане без 3.6-литровия си V6 двигател, който ще бъде заменен от по-компактен турбо-агрегат.

Още автомобилни новини вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още