IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това е серийната българска суперкола

Модернизираната R1 на Sin Cars обикаля Европа в търсене на клиенти

11:33 | 14.07.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Sin Cars</em></p>

Снимка: Sin Cars

Производителят на суперколи – Sin Cars, който е основан и управляван от българския инженер Росен Даскалов, представи серийната версия на своя модел R1. Прототипът на машината бе показан още през 2013 г., но сега е получил редица подобрения и допълнителни екстри.

Автомобилът е оборудван с 6,2-литров V8 двигател на General Motors, който се поставя на предишното поколение на Chevrolet Corvettе. Мощността на двигателя е 525 к.с., като той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия Graziano. Масата на машината е 1200 кг., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди.

Серийната версия на R1 разполага с ABS, система против буксуване, регулируемо по електронен път задно антикрило и нова изпускателна система. Промените в интериора са значителни – напълно нови са приборният панел и централната конзола, поставени са различен волан и модернизирана инфо-развлекателна система със сензорен дисплей. Суперколата е получила още спортни седалки Recaro, както и климатична система.

Официалният дебют на машината пред публика ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември, но производството на автомобила ще стартира още в края на август. Дотогава R1 ще обикаля градовете на Европа в търсене на потенциални клиенти. В момента машината е на Френската Ривиера.

Още снимки на Sin Cars R1 вижте в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
Кьорфишеци, сделани в България под шапката на един английски търговец на метали :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Добре де, серийна това, серийна онова... то хубаво изглежда, ама ... колко бройки са поръчани вече, колко са произведени, колко са продадени? Че иначе не изглежда много "серийно". Не зная... ялова ми се вижда работата. Те супер коли като Бугати, Ферари, Ламборгини и т.н. не могат да оцелеят, а тези искат нова кола да направят и да я наложат.. а дано, ама надали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още