IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вилнер направи BMW в стил „Междузвездни войни“

Stormtrooper - откритата версия на Bullshark, ще излезе в не повече от 10 екземпляра

17:06 | 29.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Дизайнът на автомобила е заимстван от имперските бойци от армията на Дарт Вейдър. <em>Снимка: Вилнер </em></p>

Дизайнът на автомобила е заимстван от имперските бойци от армията на Дарт Вейдър. Снимка: Вилнер

Българското студио Вилнер представи своя втори голям проект. Той отново е базиран на BMW 6-Series, носи името Stormtrooper и е вдъхновен от сагата „Междузвездни войни“.

Stormtrooper представлява открита версия на представения преди около година Bullshark. Двете машини са подчинени на една и съща дизайнерска идея, но практически са много различни.

Първата и основна разлика е самата кола, която е използвана за донор. Този път имаме истинско E64 М6, докато Bullshark разчита на механиката на E63 645i. Предният и задният капаци, броните, задните калници, както и всички аксесоари към тях също са различни. Изключение правят само предните калници. Всички елементи са ръчна изработка и в единични бройки.

Типично за студио Вилнер, цветовата комбинация отново е нетрадиционна. Този път дизайнерите залагат на бяло и кафяво. Акцентът е поставен с черни 20 цолови джанти, които се открояват бял борд. Купето е покрито с трислойна бяла перла, а гюрукът е решен в кафяво. Също както и интериора.

Там бандата на Вилнер се развихря с употребата на естествена антик напа и кафява алкантара. Таблото е преработено, за да приеме тониран също в кафяво карбон. Акцентът в него са километражите, които са в същия цвят. Предпазните колани и контролерът на iDrive системата са искрящо бели, както и гърбовете на предните седалки.

Декоративните елементи в екстериора са в кафяв мат. Той покрива бъбреците в предрадиаторната решетка, липовете под предната броня, праговете и „хрилете” в предните калници. Последните са функционални отвори, които участват в аеродинамиката на колата. Под прага е разположен допълнителен спойлер. Също като при Bullshark, Stormtrooper използва BMW емблеми като странични мигачи. Фаровете са с вградени LED светлини и са с черна основа, като леглата на осветителните тела са боядисани в бяло

От Вилнер не разкриват самоличността на собственика на Stormtrooper. Уточняват само, че колата вече обикаля пътищата на австрийските Алпи.

От студиото съобщават, че ще подложат на драстичната терапия не повече от 10 автомобила. Доработката не засяга двигателя на колата.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още