IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW представи най-достъпния си модел

Седанът Ameo излиза на пазара на Индия още тази година

12:12 | 03.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Достъпният седан на Volkswagen, който вече няколко пъти видяхме на тийзър изображения, се появи под прожекторите на индийското изложение Auto Expo.

Автомобилът ще се продава най-напред в Индия, като реално е разработен именно за този пазар, където достъпните седани са много добре продавани. Основните му конкуренти ще бъдат Maruti Suzuki, Ford Dzire, Tata Zest, Honda Amaze и Hyundai XCent.

Ameo използва поостарялата платформа PQ25, позната от предишното Polo. Всъщност седанът е заел редица компоненти от компактния хечбек, което е позволило калкулирането на възможно най-ниска цена. Към момента обаче тя не е известна.

Дизайнът на Ameo не е особено впечатляващ, но все пак демонстрира някои елементи от новите модели на Volkswagen. Салонът изглежда приятно, като е решен в два цвята, оборудван е с многофункционален волан, подлакътник, климатроник, дисплеи на арматурното табло и на конзолата и др.

Списъкът с опции също е доста богат и включва самозатъмняващо се вътрешно огледало, аудиосистема с Bluetooth свързаност, автоматични чистачки, паркинг сензори, хладилна жабка, камера за обратно виждане и др.

В Индия моделът ще се предлага с избор от два двигателя - бензинов и дизелов. Базовият е 1,2-литров атмосферен с три цилиндъра и се оборудва с ръчна кутия с 5 степени. Дизеловата опция е 1,5-литров агрегат, който може да бъде снабден и със 7-степенна автоматична DSG трансмисия.

Ameo ще се появи в Индия през втората половина на 2016 година. Все още не е ясно дали седанът ще се предлага и на други пазари.

Всички снимки на Volkswagen Ameo вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още