IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AIG се споразумя за изплащане на заема си със щатското правителство

Финансовото министерство на САЩ ще конвертира част от книжата на AIG, които притежава, в обикновени акции и ще ги продаде на открития пазар

19:53 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
AIG се споразумя за изплащане на заема си със щатското правителство

Американският застраховател American International Group (AIG) и щатското правителство са постигнали споразумение по план, съгласно който застрахователната компания ще изплати взетия от държавата спасителен заем в размер на 182,3 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Съгласно плана щатското финансово министерство ще конвертира част от книжата на AIG, които притежава, в обикновени акции и ще ги продаде на открития пазар. Замяната на книжата ще стане до края на първото тримесечие на 2011 г.

Освен това AIG ще изплати заем от 20 млрд. долара на Федералния резерв в Ню Йорк, използвайки средства, набрани от продажбата на активи като бизнеса за животозастраховане на компанията в Азия.

Изпълнителният директор на AIG Робърт Бенмоше е заявил в интервю, че компанията може да предложи на IPO част от дела си в групата за отдаване под наем на самолети International Lease Finance Corp.

Правителството е под натиск да покаже, че се изтегля от финансовата система, на която оказа подкрепа в размер на над 1 трлн. долара през 2008 г. Програмата за подпомагане на сектора (Troubled Asset Relief Program), изтича в неделя, а състоянието на финансовата система ще бъде основен въпрос за американците на предстоящите през ноември избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още