Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Акциите на Tesla подкрепиха похода на S&P 500 към нов рекорд

Книжата на IBM поевтиняха с над 8%, с което компанията се озова на дъното на Dow Jones, след като отчетът ѝ не успя да отговори на пазарните очаквания

Акциите на Tesla подкрепиха похода на S&P 500 към нов рекорд

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси приключиха сесията без единна посока, като преди края на редовната търговия S&P 500 достигна ново рекордно високо ниво, подкрепен от силното представяне на някои от своите компоненти, в това число и Tesla, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,02% до 35 603,08 пункта, като основна роля за спада има IBM, чийто акции поевтиняха заради слабия отчет.

Широкият измерител S&P 500 приключи сесията при ръст от 0,30% на ниво от 4 549,78 пункта. В часовете преди края на редовната търговия индексът достига рекордното ниво от 4 551,44 пункта, след което изгуби част от придобитото.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредна с 0,62% до 15 2515,70 пункта.

Акциите на производителя на електромобили Tesla поскъпнаха с над 3%, след като компанията на Илон Мъск отчете 390-процентов ръст на печалбата до 1,6 млрд. долара – най-добрият резултат на концерна в неговата история. В същото време приходите от продажби нарастват с 57 на сто до 13,8 млрд. долара при очаквани 13,9 млрд. долара.

Цената на книжата на PayPal се понижи с над 5,7%, след като компанията предложи да придобие приложението Pinterest за 45 млрд. долар. Придобиването на Pinterest ще позволи на PayPal да се възползва повече от ръста на електронната търговия и да диверсифицира приходите си чрез приходи от реклама.

Акциите на HP Inc. поскъпнаха със 7% на фона на силния отчет на компанията.

Книжата на Microsoft, Nvidia и Netflix прибавиха към стойността си съответно 0,9%, 2,3 на сто и 4,5%.

Акциите на IBM поевтиняха с над 8%, с което компанията се озова на дъното на Dow Jones, след като отчетът ѝ не успя да отговори на пазарните очаквания.

Инвеститорите обърнаха внимание и на решението на Федералния резерв на САЩ да забрани търговията с акции и облигации на своите висши служители след етичния скандал, довел до оставките на Робърт Каплан и Ерик Розенгрен.

„Тези строги нови правила вдигат високо летвата, за да уверят обществото, на което служим, че всички наши висши служители поддържат целенасочен фокус върху публичната мисия на Федералния резерв“, заяви председателят на централната банка Джером Пауъл.

Съгласно новите политики, висшите служители на Фед - включително ръководителите на регионалните банки, управителите във Вашингтон и висшия персонал - ще бъдат ограничени до закупуване на различни по вид инвестиционни средства, като взаимни фондове, се казва в изявление на централната банка в четвъртък.

В пазарния фокус попаднаха и данните за безработицата в САЩ. Броят на новите заявления за обезщетение при безработица достигна ново пандемично дъно от 290 000 молби, според данни на Министерството на труда за миналата седмица. Това е с 6000 броя по-малко спрямо заявленията за предходната седмица и е под очакваните от икономистите 300 000 молби.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повиши съответно до 1,683% и 2,133 на сто.

Доларовият индекс отчете ръст от 0,24% до 93,78 пункта.

При търговията с петрол цената на сорт Брент се понижи с 1,22% до 84,77 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиняха с 0,92% до 82,65 долара за барел.

Златото се търгуваше на ниво от 1784,60 долара за тройунция при приключването на редовната търговия.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow приключи най-мрачната сесия за годината, изтривайки над 900 пункта