IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако Тръмп задейства изтеглянето на САЩ от НАФТА, Мексико напуска преговорите

Американският президент заяви, че вероятно ще се наложи да прекрати НАФТА, за да получи „по-справедлива“ сделка

08:38 | 31.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ако американският президент Доналд Тръмп изпълни заплахата си и започне процес на изтегляне на страната от Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), Мексико ще напусне преговорите. Това обяви мексиканският външен министър Луис Видегарай, предаде БТА, като се позовава на информация от Ройтерс.

Припомняме, че в понеделник Тръмп заяви, че вероятно ще се наложи да прекрати НАФТА, за да получи „по-справедлива“ сделка с икономическите партньори Мексико и Канада.

Попитан дали Мексико ще продължи да преговаря, ако Тръмп задейства процеса на изтегляне от споразумението, Видегарай отговори: "Не." 

Видегарай каза, че той, постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и американският министър на търговията Уилбър Рос са се разбрали вчера да продължат да водят "сериозен" преговорен процес. Почти по същото време Тръмп повтори в реч в Мисури заплахата си да прекрати споразумението.

Видегарай и мексиканският министър на икономиката Илдефонсо Гуахардо пристигнаха във Вашингтон след почти ежедневните заплахи на Тръмп преди втория кръг от преговорите за НАФТА, които трябва да се проведат от 1 до 5 септември в Мексико. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още