IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал Гор: Имах продуктивна среща с Тръмп

Носителят на Нобелова награда за мир е провел 90-минутен разговор с Доналд и Иванка Тръмп

17:58 | 06.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Доналд Тръмп(ляво) и дъщеря му Иванка Тръмп. Снимка Ройтерс</p>

Доналд Тръмп(ляво) и дъщеря му Иванка Тръмп. Снимка Ройтерс

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп проведе изненадваща среща с бившия американски вицепрезидент Ал Гор, пише  Washington Post.

Членът на Демократическата партия на САЩ и известен експерт в областта на климатичните промени Гор заяви, че разговорът, който е провел с Тръмп, е бил изключително интересен. „Ние искрено обсъдихме теми, по които имаме допирни точки“, заяви пред журналисти Гор. Той обаче отказа да сподели повече подробности за близо 90-минутния разговор.

Гор разговаря също и с дъщерята на Тръм и бизнесдама Иванка. Близък до Гор източник, който пожела анонимност, заяви, че Гор е бил „впечатлен от това колко добре е запозната тя с темата и от умните й коментари“. Въпреки че Иванка Тръмп каза, че не възнамерява да има активна роля в администрацията на баща си, тя е един от най-влиятелните хора в живота му и е част от неговия преходен екип. Нейният съпруг е един от най-доверените хора на Тръмп, пояснява изданието. 

По време на предизборната си кампания Тръмп направи изказване, че климатичните промени са лъжа и обеща да денонсира участието на САЩ по Парижкото споразумение. През ноември обаче той заяви пред репортери на американското издание  New York Times , че може би съществува връзка между човешката дейност и климатичните промени.

По време на мандата на Бил Клинтън Ал Гор бе негов вицепрезидент. През 2000 г. той бе кандидат-президентът на Демократическата партия. От същата година насам активно се бори срещу климатичните промени. Неговият документален филм „Неудобната истина” е носител на 2 награди „Оскар“. Той, заедно с Програмата на ООН за околната среда, е носител на Нобелова награда за мир за 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още