IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon поведе S&P 500 и Dow към нови рекорди

Няколко корпоративни придобивания също допринасят за доброто настроение на пазара

17:56 | 28.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Amazon поскъпнаха в четвъртък на фона на силните онлайн продажби през Киберпонеделника, като поведоха широкия американски пазар нагоре, предава CNBC.

Книжата на компанията поскъпнаха с 0,5 на сто в ранната търговия, след като продажбите в Киберпонеделника ще достигнат 6,59 млрд. долара по прогнозите на Adobe Insights, което може да го превърне в най-големия ден за онлайн търговията в историята на САЩ. Към 17,40 часа българско време акциите са нагоре с 0,14 на сто до 1197,53 долара за брой.

Акциите на Amazon бяха много търсени през последните дни, като за миналата седмица те поскъпнаха с 5 на сто, след като започна сезонът на покупките на подаръци. Потребителите са похарчили рекордните 5,03 млрд. долара онлайн на Черния петък, показват данни на Adobe, цитирани от CNBC.

Компанията се възползва и от увеличението на целта за курса на акции от страна на Goldman Sachs. Анализаторите в инвестиционната банка повишиха ценовата си цел до 1450 долара от 1 300 долара, отчитайки, че иновациите на Amazon и увеличаващата се гъвкавост по отношение на цените ще помогнат за ръста.

Като цяло промишленият индекс Dow Jones прибави 65 пункта, или 0,3 на сто, до 23 645 пункта.  По-широкообхватният индекс S&P 500 нараства с 4 пункта, или  0,2 на сто, до 2606 пункта, а индексът на високотехнологичните дружества Nasdaq composite се повиши с 3 пункта, или 0,1 на сто до 6882 пункта.

Акциите на Buffalo Wild Wings поскъпнаха с 6,3 на сто, след като той се съгласи да бъде купен от Arby's за 157 долара за акция, или 2,4 млрд. долара, без да се вземат предвид задълженията. Котировките на Emerson Electric нараснаха с 2,6 на сто след оттеглянето на офертата ѝ за придобиване на Rockwell Automation, която бе за 225 долара за акция. 

Междувременно фючърсите върху петрола в Ню Йорк се понижиха в началото на сесията, като пазарът следи и най-малкия знак за споразумението между Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и страните извън картела за намаляване на добива.

Инвеститорите очакват с внимание и евентуален сигнал за възобновяването на подаването по петролопровода между Канада и Съединените щати. Американският лек суров петрол с доставка през януари поевтиня с 40 цента до 57,71 долара за барел на Нюйоркската търговска борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още