IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

American Airlines и US Airways пред сключване на брак

Новият авиогигант се очаква да генерира приходи от повече от 1 млрд. долара по време на първата си финансова година

11:16 | 13.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
American Airlines и US Airways пред сключване на брак

American Airlines и US Airways постигнаха споразумение с Министерството на правосъдието на САЩ, което ще позволи на авиокомпаниите да осъществят оценяваното на 17 млрд. долара сливане. По този начин двете компании ще създадат най-големият авиопревозвач в света, пише Chicago Tribune.

Споразумението с щатските власти ще принуди новия авиогигант да се откаже от някои от полетите си и от някои от стопанисваните терминали.

Новият превозвач също така ще е задължен да поддържа няколко от водещите летища в страната, в това число и международното летище "О'Хейр" в Чикаго, за период от поне три години.

AMR Corp – компанията майка на American Airlines, и US Airways Group заявиха, че очакват да се слеят в началото на декември. По думите на представители на компанията дотогава всички правни спорове и регламенти с американските власти ще бъдат решени.

"Това няма да окаже съществено влияние върху нашата способност да летим", твърди Дъг Паркър, изпълнителен директор на US Airways, който бе избран за главен ръководител на новата авиокомпания.

"Пътниците ще усетят ефекта от сливането на 7-и януари, когато две авиокомпании официално ще започнат да функционират като една", заяви от своя страна Скот Кирби, президент на US Airways.

Според прогнозите новият авиогигант ще генерира приходи от повече от 1 млрд. долара по време на първата си финансова година.

"Очакваме комбинацията между двете компании да генерира убедително, устойчиво подобрение на работата и по-добро качество на услугите, които ползват пътниците", заяви Вики Брайън, анализатор в Gimme Credit.

Повече за сливането на двете авиокомпании може да научите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още