IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

American Express ще увеличава дела при кредитите за малкия бизнес с придобиване

Компанията е в напреднали преговори за закупуване на онлайн кредитора Kabbage за около 850 млн. долара, посочва източник

17:25 | 11.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската компания за кредитни и дебитни карти American Express Co. е в напреднали преговори за закупуване на онлайн кредитора с фокус върху малкия бизнес Kabbage Inc., който е подкрепен от големи инвеститори, включително Vision Fund на японската корпорация SoftBank Group Corp. и Reverence Capital Partners, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник, запознат с темата.

Сделката може да оцени Kabbage до 850 млн. милиона долара, като нейното финализиране може да бъде обявено още този месец. 

American Express вече е най-големият доставчик на кредитни карти за малкия бизнес в САЩ. С придобиването на Kabbage дружеството би могло да увеличи дела си в бизнеса за предоставяне на заеми за малките търговски обекти.

Акциите на компанията поскъпват с 1,6% в часовете преди старта на сесията в Ню Йорк.

През последните години American Express се фокусира върху покупки на компании, включително платформата за резервации на ресторанти Resy и Lounge Buddy.

Индустрията за кредити за малкия бизнес беше ударена от пандемията от коронавирус, принуждавайки много фирми да спрат отпускането на нови заеми и да облекчават условията на кредитополучателите, които трябваше да прекратят дейността си в продължение на месеци.

Наскоро Kabbage беше оценена на повече от 1 млрд. долара, след като SoftBank вложи 250 млн. долара в заемодателя през 2017 г. Все пак, цената от 850 млн. долара ще бъде в рязък контраст с 90-те милиона долара, които Enova International Inc. се съгласи да плати за Deck Capital Inc. миналия месец.

В първите дни на пандемията Kabbage освободи стотици работници и спря потребителските кредитни линии, докато малкият бизнес беше поставен на ръба на оцеляването в цялата страна.

Съвсем наскоро базираната в Атланта компания се фокусира върху предоставянето на заеми на малките предприятия от Програмата на правителството за защита на работните места в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още