IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският бизнес има най-малкия дял от данъците от поколение насам

Най-голяма част отново се пада на гражданите с около 57% от общите постъпления спрямо 7,6% за компаниите

21:15 | 21.05.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските компании имат най-малкия дал от федералните данъчни приходи от едно поколение насам, съобщава Bloomberg.

Това е едно от заключенията на доклада за приходите от данъци за 2018 г. на Федералната данъчна служба на САЩ, публикуван в понеделник. През съответната данъчна година са били обработени над 250 млн. данъчни декларации и са събрани близо 3,5 трлн. долара федерални данъци, изплатени от бизнеса и домакинствата.

Според данните все по-малка е тежестта, която пада върху отделните лица. Техните данъци върху доходите са в размер на около 1,95 трлн. долара или 57% от общите приходи.

Други 33% идват от данъци върху заетостта. Корпорациите обаче са платили само 7,6% от общите приходи – най-ниският дял най-малко от 1960 г., става ясно от данните на Федералната данъчна служба.

След корекциите с връщанията на данъци делът може да се окаже дори още по-малък. Бизнесът е получил обратно над 60 млрд. долара, с което събраната нетна сума възлиза на около 202,7 млрд. долара.

Докладът на федералната служба също така предоставя информация за настроенията на данъкоплатците и данъчните проверки. Близо две трети от респондентите са отбелязали, че са съгласни с твърдението, че е тяхно задължение на граждани да си плащат данъците, като дори още по-голям дял смята, че не е приемливо да се мами, когато става въпрос за задълженията към държавата.

Въпреки това има и някои изключения, като близо трима на веки 100 данъкоплатци смятат, че е приемливо да се мами „колкото се може повече“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
ABBA
преди 4 години
Като не събират пари от най-богатите си, събират пари от балъцците по цял свят, колекциониращи зелени хартийки с холивудско покритие....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
kane
преди 4 години
политиката на Фашингтон доближава страната все по-близо до името му!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
red6
преди 4 години
Сега се чудя дали в тая статия ще се появи *** да обяснява колко велик е великия мъж :DНо като цяло е добър президент, за най-богатия 1% :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 5
Shadow1
преди 4 години
Данъците се въвеждат с идеята да таксуват богатите като се плащат от средната класа понеже няма какво съществено да се взема от бедните. Като аз смятам този подход за приемлив, не е оптимален но върши работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още