IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският Сенат одобри санкции срещу Русия заради намесата в изборите в САЩ

Във Вашингтон има все по-голяма подкрепа за идеята, че Москва трябва да бъде наказана за действията си

22:38 | 14.06.17 г. 11
<p>
	<em>Колаж: Ройтерс</em></p>

Колаж: Ройтерс

Американският Сенат гласува с голямо мнозинство в подкрепа на съществуващите икономически санкции срещу Русия, както и да бъдат наложени нови заради предполагаемата намесата на страната в кампанията за избор за президент на САЩ, провели се през ноември 2016 година. Това съобщава Радио "Свободна Европа".

Текстовете ще бъдат включени в законодателство за санкции срещу Иран, за което също има голяма подкрепа в Сената. С промяната санкции ще бъдат наложени и срещу руски компании, работещи в минния сектор, както и жп компании. Към този момент ограниченията се отнасят до енергийни и финансови компании.

Преди вота държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън предупреди за ответна реакция от страна на Москва и призова за търпение.

Въпреки това обаче идеята срещна широка подкрепа в Сената. Във Вашингтон вече има консенсус, че Русия трябва да бъде наказана за участието в изборния процес в страната, действията в Украйна и други.

Предложението трябва да получи одобрението и на Камарата на представителите, но там подкрепата за наказания спрямо Москва е по-слаба. С гласуването на този законодателен пакет ще бъде ограничена възможността президентът Доланд Тръмп да отмени санкциите едностранно.

В момента в САЩ тече разследване на много нива относно връзките на новата администрация в Белия дом с Москва. Преди дни пък руският президент Владимир Путин беше категоричен, че Кремъл няма нищо общо с хакерски атаки, чиято цел е да промени хода на изборите в САЩ. Той обаче не изключи възможността това да са направили "руснаци националисти". 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 13
Ironhorse
преди 6 години
С изцепките си, путин настрои целият свят срещу себе си.Е, има и съюзници, като успелите и демократични държави, режими на управление и организации, като Венецуела, Иран, Сирия, Северна Корея, Хамас, Мюсюлмански братя ... направо цвета на света.На путин му ковнаха и хибридното оръжие, а сега ще плаща сметката.Никой вече не вярва за нищо на путин, а срещите с него или с руснаци е повод за дамгосване като предател.А младите руснаци не се страхуват и питат: А защо да не живеем като на Запад.А путинчо им обясни директно (не го казвам аз, а той във филма на Оливър Стоун): Че руският народ е ***, необразован и с робски манатлитет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 6
KPetkov
преди 6 години
Макартизмът няма да умре скоро.https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 30 rate down comment 9
supertrader
преди 6 години
Импе толкова ли си заблуден и не ти ли е ясно че без враг - предполагаем дори като Русия трябва да се съкрати бюджета на Пентагона с 90 % и да уволнят 99% от служителите в него. От Тръмп какво очакваш ? Той ходи като световен турист да пласира оръжие и осигури производство на ВПК, тък че ще преглътне случващото се ако то въобще му тежи. В САЩ яко оцапаха картинката и лъснаха като бяло тенеке и само на теб не ти е ясно за какво се борят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 11
panther
преди 6 години
размахаха ли някой плик с пудра захар като лъжеца коли пауъл?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 32 rate down comment 17
Dimat
преди 6 години
Ама,каква "намеса",бе?!Че руснаците направо си назначиха президент на САЩ!Така хЪмерканскиот народ разбра ,как ХъМерика назначава президени по света!Сега трябва да се очаква руснаците да им спретнат и едно сваляне на президента от власт,че да се завърши цикъла,по който хЪмерканците ръсят "демокрация" по света.А от тези "санкции",Путин си го мести в другия крачол с леко почесване!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 43 rate down comment 18
majnata
преди 6 години
"...да бъдат наложени нови заради предполагаемата намеса..."Сериозни мотиви , няма що !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още