IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции възстановяват част от загубите от предходната сесия*

Технологичният сектор се съживява след помрачената търговия от вторник

18:10 | 05.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американските акции се възстановиха, след като в последната сесия най-голям натиск изпитаха технологичните компании, съобщи CNBC.

Nasdaq Composite се повишава с 0,6%, като основните технологични имена се възстановиха. S&P 500 се повиши с 0,3% в началото на сесията, но впоследствие пое отново надолу, докато Dow остава без съществена промяна, отписвайки около 38 пункта.*

Основните технологични акции се възстановиха в началото на търговията. Акциите на Apple поскъпнаха с 1,6%, а Tesla спечели 0,7%, след като във вторник двете компании записаха спадове съответно с 3,5% и 1,7%. Amazon, Alphabet и Microsoft също отчитат леки ръстове.

Инвеститорите обръщат внимание на новините за финансовите резултати в технологичния сектор. Акциите на Activision Blizzard записаха ръст в стойността с 5%, след като отчете по-добри от очакваните приходи.

Извън технологиите, акциите на General Motors прибавиха 2,5% към стойността си в началото на редовната търговия, след като печалбата на американския автомобилен производител надмина очакванията.

Във вторник инвеститорите се отдръпнаха от технологичния сектор, като натежаха върху Nasdaq Composite, който спадна с 1,9%. Акциите на Netflix загубиха 1,2% от стойността си, а Microsoft спадна с 1,6%. Amazon и Facebook поевтиняха съответно с 2,2% и 1,3%. Alphabet се понижи с 1,6%.

S&P 500 заличи ръстовете от началото на месеца, понижавайки се с 0,7% в понеделник. 

Съществуват редица възможни причини за спадовете на фондовата борса, включително страхове от нарастваща инфлация, опасения, че Федералният резерв може да се наложи да намали паричния стимул по-рано от обявеното и потенциалът за данъчни увеличения през следващите месеци.

В макроикономически план американските работодатели в частния сектор през април са открили най-много работни места от седем месеца насам, с най-голям принос от индустриите, които са най-силно засегнати от пандемията.  Данните сигнализират, че наемането на служители ще продължи да се подобрява, тъй като икономиката се отваря отново и все повече американци се ваксинират.

Петролът поскъпва, като към 17:54 часа сортът Брент прибавя 0,89% към стойността си до 69,64 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол повишават цената си с 0,91% до 66,28 долара за барел.

*Информацията е актуална към 17:32 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още