IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции възстановяват загубите*

Инвеститорите на Wall Street са в очакване на финализирането на данъчната реформа

17:38 | 15.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговията на Wall Street в петък започва с повишения, като така обръща тренда от последната си сесия. Основният бенчмарк Dow Jones се покачва с 0,45% до 24 618,90 пункта. Сред най-добре представящите се сини чипове е фармацевтичната компания Pfizer, чиито акции поскъпват с 1,11%. Цената на книжата на Procter & Gamble се покачва с 1,03%.  

По-широкият показател S&P 500 се придвижва на положителна територия с 0,49%, като достига ниво от 2 664,92 пункта малко след началото на сесията.

Пазарите са в очакване на публикуването на конкретния план за данъчна реформа в САЩ. Очаква се корпоративният данък да бъде намален от 30% до 21%. Очакванията за по-ниски облагания вече насърчиха акциите до рекордни цени през тази година. Навлизайки в сесията в петък, S&P 500 вече нарасна с 18,5% за годината. Очаква се текстът на закона да бъде публикуван по-късно в петък.

Акциите на търговеца на дребно Costco поскъпнаха с 4%, след като от компанията обявиха изключително добри резултати. Технологичният показател Nasdaq се покачва с 0,45% до 6 887,09 пункта. Книжата на Oracle поевтиняха малко след началото на търговията с 8%, след като се оказа, че последните резултати на компанията са разочароващи.

Търговията тази седмица преминава под знака на решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с четвърт процентен пункт, както се очакваше. Прогнозата за лихвените нива през следващите години остана непроменена, въпреки че политиците очакват краткосрочно ускоряване на икономическия растеж в САЩ. От Фед все още не виждат достатъчно признаци за ускоряване на инфлацията, като същото послание беше чуто и от управителя на Европейската централна банка Марио Драги.

*Информацията е актуална към 17:07 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още