IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси се огънаха под ескалиращото напрежение в Северна Корея

Волатилността би трябвало да се понижи, твърди анализатор

23:16 | 09.08.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борсови индекси приключиха сесиите си в сряда на по-ниски нива, тъй като засиленото геополитическо напрежение накара инвеститорите да се отдалечат от акциите, които се смятат за по-рискови активи.

САЩ и Северна Корея размениха словесни заплахи през последните часове, след като Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че САЩ ще реагират „с огън и ярост“, ако Пхенян продължи със заплахите към Вашингтон. Малко след това предупреждение Северна Корея заяви, че обмисля нанасянето на ракетен удар срещу тихоокеанския остров Гуам, който е американска територия.

На пазара натежаха и някои негативни финансови отчети за последното тримесечие на някои големи корпорации като Walt Disney Co.

S&P 500 се сви с 0,04%, или един пункт, до 2 473 пункта, докато индексът на зелените чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 38 пункта, или 0,2%, за да приключи сесията на ниво от 22 046 пункта. Индексът Nasdaq Composite загуби 18 пункта, или 0,3%, за да затвори на равнище от 6 352 пункта, предава MarketWatch.

„Военна атака от страна на Северна Корея ще представлява недвусмислен акт на война срещу САЩ. Затова имам пълна увереност, че Ким Чен Ун няма да предприеме такава драстична мярка“, казва Джеръми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities. “Затова волатилността би трябвало да се понижи”, прогнозира той.

В сферата на макроикономиката производителността на труда през второто тримесечие расте с 0,9 на сто, което е малко над очакванията.

Администрацията за енергийна информация съобщи, че петролните резерви в САЩ са се понижили със 6,5 млн. барела миналата седмица. Петролните фючърси завършиха сесията на по-високо ниво в сряда, след като данните показаха рязък спад в петролните запаси. Американският лек суров петрол WTI поскъпна с 0,8% до 49,56 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записа ръст в цената си от 1,1% до 52,70 долара за барел.

Значителен бе ръстът в цената на златото. То се възползва от напрежението, а вечерта една тройунция струваше 1 276,08 долара – с 1,21 на сто спрямо цената от вторник. Това съответства на цена от 34,90 евро за грам.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 35 rate down comment 6
scott
преди 6 години
вова, да се ядоса?МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХА! *** руснаци гледат да се добарът до нещо с цел пропродажба и бъдеща сделка. ше се поядоса, ше му затъкнат усатата с пари и ПРОБЛЕМА ШЕ СЕ РЕШИ! Още знам как продаде източна европа, че и Сърбиа! Нема да забравим и нема да простим. ВИЖ, КИМ Е ДРУГА БИРА.......властта и честта - преди сичко. навремето, имах уек досег със севернокорейци. и чух ено " ние на некомунистически СТРАНИ няма да помагаме". Не познавам европеец, който би изкарал и 3 дни в северна Корея без да го разстрелят заради престъплениа, дет се наказват със смърт по техниа НК. Най-малкото ше си заслужи титлата "враг на ККП, проводник на вредното империалистическо влияние и неподлежащ на превъзпитание ивдивид".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още