IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси започват седмицата с ръстове

Технологичните компании имаха особено добро представяне в понеделник

23:24 | 22.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Американските индекси започнаха седмицата с ръстове, надграждайки солидния скок от миналата седмица, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 124 пункта, или 0,5%, докато S&P 500 добави 0,6%. Технологичният Nasdaq Composite записа ръст от 0,9 на сто.

Основните индекси загубиха част от повишенията си в края на борсовата сесия, след като губернаторът на Тексас Грег Абът заяви пред репортери, че коронавирусът се разпространява с неприемлив темп.

Книжата на Apple се радват на 2% скок и достигнаха рекорден връх, след като компанията обяви нововъведенията си по време на своята Световна конференция за разработчици. Технологичният гигант представи най-новата версия на мобилната си операционна система iOS. Освен това компютрите ѝ Mac вече няма да ползват чипове от Intel, а нейни собствени.

Над 2% ръст на стойността на акциите си записа Microsoft, докато Amazon напредна с 1,1%. При Netflix скокът е с 2,6%, а Facebook записа съвсем леко повишение на цената на книжата си.

Търговците на дребно, които са директно свързани с отварянето на икономиката след блокадата, се оказаха сред най-добре представилите се на борсите в САЩ. Книжата на GAP повишиха стойността си с 9%, благодарение на по-добрата оценка на Wells Fargo. Цената на акциите на Walmart пък нарасна с 1% след подобен ход от страна на UBS.

Акциите на American Airlines, които също са свързани с възстановяването, се  оказаха с 5,6% надолу, след като компанията обяви, че търси ново финансиране. Книжата на United загубиха 2,3% от стойността си. Под натиск се оказаха и акциите на казината и хотелските оператори – Wynn Resorts и MGM Resorts отписаха съответно 4,2% и 2,1%.

Междувременно броят на новите случаи на Covid-19 в САЩ и други части на света продължава да расте, което повдига въпроси за глобалното икономическо възстановяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още