IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси завършиха на червено, повлечени от технологичния сектор

Apple и Microsoft се оказаха най-зле представилите се в Dow Jones

23:19 | 30.03.21 г. 4
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Американските индекси завършиха търговията във вторник с понижения, след като акциите на основните технологични компании се оказаха отново под натиск, защото доходността по 10-годишните държавни ценни книжа достигна най-високото си ниво от януари 2020 г., пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се раздели с 104,1 пункта, или 0,3%, до 33066,96 пункта. Apple и Microsoft се оказаха най-зле представилите се в индекса, записвайки по над 1% спад.

Широкият измерител S&P 500 приключи деня с 0,3% надолу, повлечен най-вече от технологичния сектор.

Технологичният Nasdaq Composite изтри 0,1%, след като по-рано беше потънал с повече от 1%.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се изкачи с 6 базисни пункта до 1,77% по-рано през деня – най-високото ниво от 14 месеца, след като разпространението на ваксините и очакваните разходи за инфраструктура засилиха очакванията за по-голямо икономическо възстановяване и нарастващата инфлация. В края на сесията бенчмаркът достигна 1,72%.

На корпоративния фронт акциите на American Airlines повишиха стойността си с 5%, а тези на United Airlines – с над 3%. Подкрепени от оптимизма за отварянето на икономиката, Carnival и Norwegian Cruise Line записаха поне по 3% ръст на борсата.

ViacomCBS и Discovery се възстановиха след като регистрираха значителни спадове миналата седмица, предизвикани от ликвидирането на позициите на Archegos Capital Management в редица компании. Днес цената на акциите на Discovery скочи с над 5%, а тази на ViacomCBS – с 3,6%.

Книжата на Wells Fargo повишиха стойността си с повече от 2%, след като банката обяви, че не очаква загуба, свързана със случилото се Archegos.

Други банкови акции също се възстановиха. Goldman Sachs прибави 1,9%, а JPMorgan и Bank of America – по над 1%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
И вовчо е завършил на червено снощи, от миналогодишния бидон. Ее, малко *** имало и кеселеело, *** много важно.А след дневния си караул в Инвестора, се нажляпал хубавичко, пуснал си Калинка мая и по слипове с кафява диря отзад мятал казачоци на покрива на кокошарника, пред смаяния поглед на съседката Гана, почти изпуснала кофата за прасето при вида му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 3 години
браво, похвално че следиш конкуренцията... хахаха. Пияните ще пуснат ли нещо ново, че последното им е от 80те
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
Apple и Microsoft се оказаха най-зле представилите се в Dow JonesЩо? Мъск малко ли тресна с новата ракета?!А, да, ето другое, понимать надо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още