IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси не успяха да изплуват на зелено

Собствениците на аптеки преживяха голям борсов срив след новината, че Amazon се превръща в техен конкурент

23:31 | 17.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Американските индекси завършиха деня с понижения, след като доскорошното пазарно рали се охлади. Денят беше белязан от голям спад на цените на акциите на аптечните вериги и от разочароващите икономически данни, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се сви със 167,09 пункта, или 0,6%, до 29783,35 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се раздели с 0,5% и достигна 3609,53 пункта.

Технологичният Nasdaq спадна с 0,2% до 11899,34 пункта.

Книжата на собствениците на аптеки CVS Health и Walgreens Boots Alliance понижиха стойността си, след като Amazon обяви, че навлиза на тяхна територия и вече ще доставя лекарства с рецепта през абонаментната си услуга Prime. Спадът при Walgreens достигна 9,1%, а този при CVS – 8,8%. За сметка на това цената на акциите на Amazon нарасна с 0,3 на сто.

Home Depot допълни спадовете – с 2,7%, въпреки че успя да надмине очакванията за печалбата си за третото тримесечие. Приходите ѝ от продажби са нараснали с 24% спрямо година по-рано, след като ремонтните дейности в периода на пандемията са продължили.

Публикувани днес данни показват, че през октомври продажбите на дребно в САЩ са нараснали по-малко от очакваното. Те са се увеличили с 0,3% през миналия месец, докато икономистите очакваха 0,5% повишение.

Книжата на Tesla записаха 7,9% скок на стойността въпреки червената вълна на пазара. Това се случи, след като S&P Dow Jones Indices заяви, че производителят на електромобили ще се присъедини към индекса S&P 500 на 21 декември.

Инвеститорите продължиха да следят новините за разработката на ваксини срещу новия коронавирус. Това е втора поредна седмица, белязана от добри новини в тази посока, след като вчера Moderna обяви, че нейната ваксина показва ефективност от над 90%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още