IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси не успяха да продължат възхода си

Dow се сви с близо 100 пункта, след като при предходната сесия достигна рекорден връх

23:21 | 06.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси се понижиха от рекордните си нива във вторник, след като скорошното рали, породено от сигналите за силно икономическо възстановяване, се оказа на пауза, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average потъна с 96,95 пункта, или 0,3%, до 33430,24 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се сви с 0,1% до 4073,94 пункта под натиска на технологичните акции и тези от сектора на здравеопазването. Индексът се озова на червено за първи път от четири дни.

Технологичният Nasdaq Composite също се раздели с 0,1% и достигна ниво от 13698,38 пункта.

Dow и S&P 500 приключиха предишната сесия на рекордни върхове.

Акциите на авиокомпаниите и на круизните компании продължиха възхода си. Книжата на Delta Air Lines повишиха стойността си с 2,8%, а тези на Carnival и Royal Caribbean – с по над 1%. При Norwegian Cruise Line скокът е с 4,6 на сто.

Големите банки като JPMorgan и Goldman Sachs ще открият новия сезон на отчетите следващата седмица.

Доходността по държавните ценни книжа продължава спада си след скорошните върхове, които достигна. Тази по 10-годишните държавни ценни книжа се сви с 6 базисни пункта до 1,66%.

Днес губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм заяви, че до 15 юни щатът отново ще отвори икономиката си, стига ваксинациите да са стабилни, а хоспитализираните да намаляват.

Междувременно инвеститорите продължават оценката си за предложения миналата седмица от президента Джо Байдън план за инфраструктурни разходи в размер на 2 трлн. долара. Въпреки че представители и на двете страни на политическия спектър подкрепят финансирането на пътни ремонти и мостове, остават разногласията за крайния размер на пакета и как ще бъде платено за него, в това число и планът за повишаване на корпоративния данък до 28%. В понеделник Байдън заяви, че не е притеснен, че въпросното повишаване ще засегне икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още