IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси се възстановяват след три поредни дни на спад*

Инвеститорите приветстваха по-добрите от очакваното данни за подадените заявления за помощи при безработица

18:15 | 20.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американските борсови индекси се повишават в четвъртък, като се възстановяват от три поредни дни на загуби, тъй като технологичните акции се стабилизираха, съобщи CNBC.

Широкият борсов индекс S&P 500 нараства с 0,64%, а технологичният Nasdaq Composite се покачва с 1,3%, тъй като технологичните акции се търгуват с повишения. Индексът на сините чипове Dow Jones се повишава с малко над 100 пункта.*

В четвъртък инвеститорите приветстваха по-добрите от очакваното данни за подадените заявления за помощи при безработица.

Броят на подадените за първи път молби за помощи при безработица за седмицата, приключила на 15 май, достигна 444 хил., съобщи Министерството на труда в четвъртък. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, очакваха средно 452 хил. нови заявления.

Данните за подадените заявления за пореден път показват, че вървим в правилна посока, каза Майк Лоуенгарт, управляващ директор в E-Trade Financial.

Възстановяването на акциите в четвъртък последва бурна сесия на Wall Street, предизвиканa от внезапен спад при криптовалутите, което доведе до рязка разпродажба в много спекулативни области на пазара. Акциите, свързани с криптовалути, включително на Tesla, Coinbase и MicroStrategy, поведоха по спад на пазара, тъй като в сряда биткойнът се срина с 30%, достигайки до дъното по време на вчерашната сесия.

След като докосна цена от почти 30 000 долара, биткойнът възстанови част от тези загуби по-късно в сряда.

В четвъртък криптовалутата се задържа на малко по-високо ниво - около 40 000 долара, според Coin Metrics. Акциите на Coinbase започнаха търговията в леко повишение в четвъртък.

Сряда беше третият пореден ден на загуби за Dow, който спадна с 1,4% за седмицата.

Акциите на Cisco поевтиняха с 3% в четвъртък, след като технологичният конгломерат публикува по-слаби от очакваното резултати през първото тримесечие.

Инвеститорите също така анализираха протокола от заседанието на Федералния резерв от април, в който се намеква за обмисляне на намаляването на програмите за закупуване на активи.

Цената на петрола се понижават, като малко преди 18 часа сортът Брент поевтинява с 0,9% до 65,98 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол понижават цената си с 0,77% до 62,87 долара.

*Информацията е актуална към 17:15 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още